عبور ترسناک یک سیارک بزرگ به مقدار ساختمان 8 طبقه از کنار زمین

به گزارش مجله گوگل ایرانی، همشهری آنلاین نوشت: یک سیارک با قطری به میزان یک ساختمان 8طبقه با فاصله ای نصف فاصله ماه تا زمین، از کنار سیاره ما عبور کرد.

عبور ترسناک یک سیارک بزرگ به مقدار ساختمان 8 طبقه از کنار زمین

بر اساس داده های مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین ناسا (CNEOS)، این سیارک که TM3 2023 نام دارد، حدود 11 تا 25 متر قطر دارد و برای مقایسه، می توان گفت که قطرش به میزان یک ساختمان 8طبقه که حدود 24متر ارتفاع دارد، است. این سیارک در فاصله 0.00111 واحد نجومی یا حدود 160934.4 کیلومتری از زمین عبور کرد. برای اینکه بتوانیم مقایسه کنیم، ضروری است در نظر بگیریم که ماه در فاصله 386242.56 کیلومتری از زمین می چرخد؛ درحالی که خورشید حدود 150 میلیون کیلومتر دورتر از زمین است.

مارتین بارستو، استاد اخترفیزیک و علوم فضایی در دانشگاه لستر به نیوزویک گفت: سیارک ها واریزه هایی هستند که از شکل گیری اولیه منظومه شمسی به جای مانده اند. به علت فعل و انفعالات گرانشی بین آنها و دیگر اجرام منظومه شمسی، سیارک ها در طیف وسیعی از مدارها وجود دارند.

  • راز شگفت انگیز صداهایی که از اعماق زمین به گوش می رسد

  • بن سلمان روند پیشرفت نئوم را به تصویر کشید/ فیلم

  • یک ابرنواختر تصویر روز ناسا شد/ عکس

سیارک ها بیشتر به صورت خوشه ای در کمربند سیارکی یافت می شوند که بین مریخ و مشتری، به دور خورشید می چرخند. سیارک TM3 2023 سیارکی نسبتا کوچک است. بعضی از بزرگ ترین سیارک های منظومه شمسی چندین کیلومتر عرض دارند. اما بزرگ ترین آنها، سرس با قطری نزدیک به هزار کیلومتر است. گاهی به علت برهم کنش با گرانش مشتری، این اجرام از مدار خود پرتاب می شوند و به سوی زمین می آیند. سیارک TM3 2023 با سرعتی معادل 11.51 کیلومتر در ثانیه از کنار زمین عبور کرد.

سیارک ها و دنباله دارهایی با فاصله حضیض (کم ترین فاصله از خورشید) کمتر از 1.3 واحد نجومی (AU)، یا تقریبا 194 میلیون کیلومتر، اجرام نزدیک به زمین یا NEO نامیده می شوند. حدود 31 هزار جرم در منظومه شمسی در این دسته قرار می گیرند. اگر یک جرم نزدیک به زمین یا NEO حداقل در فاصله 5/7 میلیون کیلومتر یا کمتراز زمین باشد و حداقل 140 متر قطر داشته باشد، ستاره شناسان آن را به عنوان تهدید تلقی می نمایند و در دسته اشیاء بالقوه خطرناک یا PHOs طبقه بندی می نمایند.

بارستو شرح می دهد که PHOها یا اشیاء بالقوه خطرناک بعلاوه باید روشنایی مطلق 22.0 یا کمتر داشته باشند. سیارک TM3 2023 به علت میزان کوچک تر و روشنایی کمتر، جزو چیزهای بالقوه خطرناک نیست، بلکه یک NEO است.

بارستو گفت: همه NEOها بالقوه خطرناک نیستند، اما همه اشیاء بالقوه خطرناک،NEO هستند. قدر مطلق این سیارک 26.9 است، بنابراین بسیار کم نورتر و در نتیجه کوچک تر از چیزی است که بخواهد شیئی بالقوه خطرناک باشد است. شیئی به این میزان معمولا در جو زمین می سوزد.

از سوی دیگر احتمال برخورد این سیارک با زمین، تقریبا یک در 11هزار بود. اجرامی به میزان این سیارک، حتی اگر جو عبور نمایند، بدون تاثیر قابل توجهی می سوزند و تکه تکه می شوند و اصلا به زمین نمی رسند.

اجرام بسیاری در منظومه شمسی هستند که می توانند مدار زمین را قطع نمایند، اما بیشتر آنها کوچک هستند و این سیارک یکی از آنهاست. با این حال، اگر جسمی به میزان کافی بزرگ باشد که به عنوان PHO طبقه بندی گردد و به زمین برخورد کند، داستان بسیار متفاوت خواهد بود. به گفته ستاره شناسان، همه اجرام کیهانی تهدیدی برای زمین نیستند. اگر جسم کیهانی به این میزان به زمین برخورد کند، می تواند کل یک شهر را ویران کند و منطقه ها نزدیک نیز آسیب برساند. اجرامی با قطر بیش از یک کیلومتر می توانند اثرات جهانی داشته باشند و حتی باعث انقراض دسته جمعی شوند.

5858

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 20 مهر 1402 بروزرسانی: 20 مهر 1402 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 2257

به "عبور ترسناک یک سیارک بزرگ به مقدار ساختمان 8 طبقه از کنار زمین" امتیاز دهید

1 کاربر به "عبور ترسناک یک سیارک بزرگ به مقدار ساختمان 8 طبقه از کنار زمین" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عبور ترسناک یک سیارک بزرگ به مقدار ساختمان 8 طبقه از کنار زمین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید