درباره پرسش خبرنگاران از رئیس جمهور آذربایجان
به گزارش مجله گوگل ایرانی، خبرنگاران، گروه بین الملل: روز گذشته الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان در نشستی مطبوعاتی در باکو که با حضور برخی از خبرنگاران داخلی و خارجی به مناسبت بیست و نهمین سالگرد فاجعه خوجالی برگزار گشت به پرسش های آنان پاسخ گفت. رئیس جمهور آذربایجان در این نشست که بطور ویدئو کنفرانس با خبرنگاران سخن گفت، به فاجعه خوجالی پرداخت. رخدادی که در آن 200 غیرنظامی آذربایجانی کشته شدند.
خبرنگاران نیز از جمله خبرنگارانی بود که در این نشست حضور داشت و شاید مهمترین بازتاب این نشست هم نوع واکنش علی اف به پرسش خبرنگاران بود.
خبرنگاران از رئیس جمهور آذربایجان چه پرسید؟
یکی از پرسش های وی درباره آینده روابط و همکاری های ایران و آذربایجان و نقش آن بر برقراری ثبات منطقه ای و رفاه مردم بود. با تاکید برمشترکات بسیار تاریخی و فرهنگی دو کشور.
سوال دیگر وی درخصوص بحث تروریسم و لزوم مبارزه متحد با آن بود. همزمان با نابودی داعش در عراق و سوریه و تضعیف جدی سایر گروههای ترویستی در شام، نگرانی جدی میان مقامات سیاسی و امنیتی کشورهای منطقه درخصوص سرنوشت اعضای این گروه ها بوجود آمد و هر بار خبر و شواهدی مبنی بر حضور بخشی از این جماعت خرابکار در افغانستان، لیبی، کشمیر، میانمار و این اواخر در مناطق مرزی با ایران در بحبوحه جنگ قره باغ منتشر می شد. تا آنجا که مقامات ارشد کشورمان به صراحت از برخورد قاطع با تروریست ها در صورت حضور آنها در نزدیکی مرزهای شاقتصادی ایران سخن گفتند.
در همین چارچوب و برای پیگیری دغدغه مشترک ملت های منطقه خبرنگاران پرسید: آقای رئیس جمهور این روزها تروریسم یک چالش بزرگ برای جامعه بین المللی شده است. در جریان جنگ قره باغ گزارش هایی مبنی بر حضور گروه های تروریستی در منطقه وجود داشت. که وجودشان تهدیدی برای کل کشورهای منطقه می باشد. چه اقدامات جمعی بایستی برای رفع این نگرانی منطقه ای اتخاذ شوند و جمهوری آذربایجان در این خصوص چه تدابیری کرده است؟
رئیس جمهور آذربایجان که شاید بدلیل ترجمه غیردقیق، برداشت کاملی از سوال و منظور خبرنگار نداشت با انتقاد از سوال خبرنگاران آن را نوعی اتهام زنی قلمداد کرد و گفت: هیچ گزارش مستدلی در این خصوص وجود ندارد!
علی اف در ادامه گفت: در جریان آزادسازی مناطق اشغالی هیچ تروریست خارجی وجود نداشته اند و این یک داستان ساختگی است.
قدردانی علی اف از شفاف سازی خبرنگاران
خبرنگاران که از پاسخ رئیس جمهور آذربایجان دریافت وی دقیقاً متوجه مقصودش از سوال نشده، گفت: آقای رئیس جمهور، متأسفم فکر می کنم که درباره سوال من در خصوص گروه های تروریستی شما برداشت اشتباهی داشتید. من منظورم وجود گروه های تروریستی در کنار آذری ها نبود منظورم این بود که در آن زمان گزارشها یا اتهاماتی مبنی بر حضور گروه های تروریستی در منطقه به گوش می رسید. منظورم گروه هایی مثل داعش و دیگر گروه ها بود در جریان جنگ قره باغ و منظورم طرف آذری نبود.
الهام علی اف بعد از توضیح خبرنگاران گفت: متشکرم بخاطر شفاف سازی شما. متشکرم.
این پرسش و پاسخ و توضیح تکمیلی و در نهایت تقدیر رئیس جمهور آذربایجان البته دستمایه برخی بازوهای رسانه ای برخی جریان ها وابسته به کشورهای خاص شد که بطورکلی از آغاز بحران قره باغ تا به امروز و درهر فرصتی تلاش کرده اند تا اشتراکات دو ملت آذربایجان و ایران را کم رنگ نشان دهند و بدیهی است هر پرسشی از جانب آنها با یک فضاسازی روبرور می شد.
نکته مهم این است که اتفاقاً کشورهای متبوع همین رسانه ها در پشت پرده تشکیل، تقویت و جابجایی نیروهای تروریست در منطقه نقش آفرین هستند و اسناد معین و غیرقابل انکاری از انتقال تروریست ها از شمال سوریه به مناطقی در شمال مرزهای ایران در جریان جنگ قره باغ توسط سرویسهای امنیتی همین کشورها وجود دارد و تا آنجا مسئله عیان شده بود که برخی رسانه های بین المللی به تولید و انتشار مستندهای تصویری در اینباره اقدام کردند.
بررسی اقدامات قبلی آنها در اعزام تروریست ها به منطقه و جنجال آفرینی وابستگان شأن در پی سوال و جواب اخیر یک رسانه ایرانی با رئیس جمهور آذربایجان، در واقع یک سناریوی واحد برای دور داشتن دو ملت و کشوری است که زمینه تاریخی، فرهنگی، جغرافیایی و مذهبی بسیاری با هم دارند.
مقامات آذری در مصاحبه با مهر: بدنبال تقویت روز افزون روابط با ایران هستیم
موضوعی که در همین نشست خبری هم از سوی الهام علی اف مورد تاکید قرار گرفت و رئیس جمهور آذربایجان در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره دورنمای همکاری های ایران و آذربایجان که دارای مشترکات تاریخی و فرهنگی زیادی می باشند گفت: چندی پیش شخصاً از مناطق مرزی ایران و آذربایجان دیدار کرده و معتقدم که در این مناطق می توان با همکاری همدیگر فرصت های تجاری و اقتصادی زیادی را ایجاد کرد.
وی با اشاره به سفر اخیر یک هیئت عالی رتبه آذربایجانی به ایران اضافه نمود: که ما آماده همکاری با ایران هستیم و برای پروژه هایی هم که مورد همکاریمان هستند، بودجه اختصاص داده ایم.
همچنین طاهر میرکیشیلی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس آذربایجان هم در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به فرایند گسترش همکاری های ایران و آذربایجان گفت: نگاهی به حجم مبادلات تجاری تهران، باکو و مسکو نشان دهنده فرایند پویا و رو به توسعه همکاری هاست.
تورال گنجعلیف دیگر نماینده مجلس آذربایجان و مسئول امور آذری های منطقه قره باغ هم در مصاحبه با خبرنگاران تاکید کرد باکو از مشارکت ایران در بازسازی قره باغ و به ویژه در مناطق مرزی ایران استقبال می کند.
همین استقبال و علاقمندی مقامات باکو برای تعامل با تهران، که برگرفته از تمایلات ملت این کشور برای تقویت روابط با ایران است، مهمترین عامل دسیسه چینی و جنجال سازی های کاذب رسانه های دشمن 2 ملت است که هدفی جز دور کردن آنها از یکدیگر ندارند.
منبع: خبرگزاری مهر