صومعه دیر کاترین (قدیمی ترین کتابخانه دنیا)

به گزارش مجله گوگل ایرانی، صومعه دیر کاترین یکی از قدیمی ترین زیارتگاه های دنیا است که روی دامنه کوه سینا در مصر واقع شده است. این صومعه تاریخی فعال به جهت موقعیت جغرافیایی و داستان ده فرمان حضرت موسی (ع) معروفیت فراوانی کسب نموده است. در محوطه صومعه دیر کاترین مصر، کلیسا، کتابخانه، مسجد و موزه هم واقع شده است و بسیاری از مردم نقاط مختلف دنیا جهت بازدید و زیارت به این منطقه سفر می نمایند.

صومعه دیر کاترین (قدیمی ترین کتابخانه دنیا)

تاریخچه صومعه دیر کاترین

صومعه دیر کاترین در قرن پنجم میلادی به دستور امپراطور روم شرقی و به علت شکایت راهبان گوشه نشین مبنی بر هجوم یاغیان ساخته شده است. در همان سال ها در حدود صد خانوار از کشور رومانی جهت نگهداری از دیر کاترین به این مکان آورده شدند. صومعه سنت کاترین از سال 2002 میلادی جزو میراث دنیای یونسکو به ثبت رسیده است و هم اکنون مالکیت آن در اختیار کلیسای ارتدکس شرقی و ارتدکس یونان قرار گرفته است.

صومعه دیر کاترین همان مکان ذکر شده در داستان ده فرمان عهد عتیق تورات است و به همین جهت مورد تقدس یهودیان، مسیحیان و مسلمانان قرار گرفته است. جالب است بدانید که در این صومعه سندی منسوب به حضرت محمد (ص) قرار گرفته است. این سند یک صلح نامه بوده که گفته می گردد به وسیله حضرت علی (ع) به نگارش درآمده است. در این سند یک اثر دست مشاهده می گردد که می گویند اثر دست مربوط به پیامبر اسلام (ص) است.

آدرس صومعه دیر کاترین

صومعه دیر کاترین در شهر شرم الشیخ در چند کیلومتری سکونتگاه المیلجا (AL-Milga) قرار گرفته است. (المینجا مکانی متشکل از چند هتل، مسافرخانه کوچک و رستوران های ساده است.) این زیارتگاه یک مکان محصور شده در میان قله های رشته کوه سینا است. دیر کاترین در حدود 5000 فوت یا 1500 متر از سطح دریا بالاتر است و یک شروع مجذوب نماینده برای کوهنوردی محسوب می گردد.

کلیسای تجلی نقطه کانونی صومعه سنت کاترین

کلیسای تجلی یا Church of the Transfiguration اصلی ترین مکان صومعه دیر کاترین بوده که به دستور امپراطور بیزانس ژوستینین ساخته شده است. در این مکان مقدس و دلنواز دیوارهایی سراسر نقاشی شده مشاهده می گردد. ستون های گرانیتی با شاخ و برگ های زیبا دالان های کلیسا را مجزا می نمایند. شبستان کلیسای تجلی نیز یک مکان شگفت انگیز است که به وسیله مجسمه ای طلایی از محراب جدا می گردد. جالب توجه است که در کلیسای مذکور و در مکانی مجزا از محدوده بازدیدنمایندگان، یک تابوت مجلل و تزئین شده حاوی بقایای سنت کاترین قرار گرفته است و این تابوت هدیه ای از طرف امپراطور روسیه به صومعه دیر کاترین است. اوج آرام مجری مستقیم تور شرم الشیخ، یکی از خدماتی که ارائه میدهد بازدید از بناهای تاریخی مصر می باشد.

بوته مشهور سوزان

در صومعه دیر کاترین بوته ای مشهور به نام بوته سوزان قرار گرفته است. این بوته بر اساس افسانه ای از نسل بوته عهد عتیق و همان گیاهی است که خداوند به وسیله آن با حضرت موسی (ع) سخن گفت. امروزه بوته افسانه ای سوزان به وسیله حصاری جدا شده است تا از دسترس بازدیدنمایندگان در امان بماند؛ چرا که در گذشته شاخه های آن را جدا نموده و با خود می بردند.

مسجدی ساده در صومعه سنت کاترین

در صومعه دیر کاترین مسجدی ساده با مناره ای زیبا نیز قرار گرفته است. این مسجد به وسیله راهبان در قرن یازده میلادی ساخته شده است. علت ساخت این مسجد جلوگیری از تخریب کلیسای تجلی به وسیله مسلمانان بوده است که در دوران حکومت فاطمیه احداث می گردد.

کتابخانه و موزه نفیس دیر سنت کاترین

کتابخانه ای ارزشمند و مجموعه ای نفیس از متون و نسخ خطی نیز در صومعه دیر کاترین قرار گرفته است که البته برای بازدید عموم آزاد نیست. در این کتابخانه بیش از 2000 نسخه خطی به زبان های عربی، ترکی، روسی، سریانی، فارسی و آمهری نگهداری می گردد.

موزه صومعه سنت کاترین نیز گنجینه ای از دستنوشته های مذهبی، نمادین و هنری است. اغلب اشیای موجود در این موزه دور از دسترس بازدیدنمایندگان است. موزه مذکور در غرب کلیسا و در بالای یک پلکان واقع شده است. پوسته قدیمی ترین انجیل در دنیا یکی از مجذوب نماینده ترین اشیای این موزه به شمار می رود.

بازدید از باغ های سرسبز

علاوه بر زیبایی های داخل صومعه دیر کاترین سینا فضای خارج از صومعه نیز مجذوب نمایندهیت های بسیاری دارد. باغ های سرسبز و چشم نوازی در اطراف دیر مشاهده می گردد که پر از گل های باطراوت و میوه و سبزیجات لذیذ است. اغلب گردشگران در هنگام تماشای صومعه از مشاهده زیبایی این باغ های رنگارنگ نیز لذت می برند. عکس تصویر های دیر کاترین یکی از جالب ترین عکس های مکان های گردشگری مصر است. این عکس های پربازدید به وسیله عکاسان ماهر و جهانگرد های عادی گرفته می گردد و در صفحات مجازی و سایت های خبری به نمایش در می آیند.

منبع: اوج آرام
انتشار: 14 آذر 1403 بروزرسانی: 14 آذر 1403 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 2336

به "صومعه دیر کاترین (قدیمی ترین کتابخانه دنیا)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "صومعه دیر کاترین (قدیمی ترین کتابخانه دنیا)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید