طرز تهیه آش بلغور شیر به روش خراسانی (مشهدی) در 8 مرحله

به گزارش مجله گوگل ایرانی، آش بلغور شیر یکی از آش های خوشمزه اصالتا خراسانی است که در شهرهای مختلف استان خراسان با اندکی تغییر در جزییات تهیه می گردد . برای مثال طرز تهیه بلغور شیر نیشابوری یا طرز تهیه بلغور شیر تربت حیدریه بسیار شبیه هم است و این به علت استفاده از بلغور شیری است که برای تهیه این آش استفاده می گردد. اما بلغور شیر چیست؟ بلغور شیر بسیار شبیه ترخینه پخته می گردد. البته بلغور شیر در استان های جنوبی مانند استان کرمان نیز پخت می گردد. برای تهیه این آش بلغور شیر مشهدی برخلاف بسیاری از آش های سنتی ایرانی از سبزی استفاده نمی گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه آش بلغور شیر را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه آش بلغور شیر به روش خراسانی (مشهدی) در 8 مرحله

مواد لازم برای تهیه آش بلغور شیر (برای 2 نفر)

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
بلغور شیر2 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
گوشت چرخ نموده200 تا 250 گرم
نمک و زردچوبهبه اندازه لازم
فلفل سیاه، زیره و پودر زنجبیلبه اندازه دلخواه
شیر (پرچرب)2 لیوان فرانسوی دسته دار
سبزی خشک نعناعبه اندازه دلخواه
نانبرای سرو آش بلغور شیر
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی

مدت زمان آماده سازی مواد: 5 دقیقه

مدت زمان پخت آش بلغور شیر: 60 تا 90 دقیقه

اندازه کالری در 100 گرم آش بلغور شیر: حدود 135 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه آش بلغور شیر

اگر می خواهید آش بلغور و شیر خوشمزه به روش خراسانی درست کنید مرحله به مرحله مطابق زیر عمل نمایید:

مرحله اول: بلغور شیر را در شیر بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه آش بلغور شیر باید قرص های آماده بلغور مشهدی را داخل یک کاسه مناسب ریخته و روی آن شیر بریزید تا قرص های بلغور کاملاً در شیر خیس بخورند و نرم شوند.

اگر دسترسی به بلغور مشهدی ندارید، خود می توانید در منزل قرص های بلغور را تهیه کنید. برای این منظور باید از چند روز قبل اندازهی بلغور گندم را با شیر بپزید. بعد از اینکه ترکیب بلغور گندم و شیر کاملاً پخته و سفت شد، اجازه دهید تا خنک گردد.

سپس اندازهی از این ترکیب را برداشته به شکل ترخینه کوچک (مثل ترخینه های) درآورید. قرص های بلغور آماده شده را به مدت چند روز در مقابل آفتاب قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.

شما می توانید خرید انواع شیر پاستوریزه و بلغور گندم را به صورت یا اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.

مرحله دوم: پیاز داغ درست کنید

پیاز را شسته و خلالی یا نگینی خرد کنید. سپس در قابلمه ای که می خواهید آش را در آن بار بگذارید، اندازهی روغن سرخ کردنی بریزید. بعد از اینکه روغن داغ شد، پیازها را کاملاً تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. شما می توانید برای تهیه این غذا از پیاز داغ آماده نیز استفاده نمایید.

در صورت تمایل خرید پیاز داغ منجمد و روغن سرخ کردنی را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.

مرحله سوم: زردچوبه را اضافه کنید

بعد از اینکه پیازها طلایی شدند، اندازهی زردچوبه به پیاز داغ اضافه کنید و به مدت 2 تا 3 دقیقه دیگر همه مواد را تفت دهید تا خامی زردچوبه گرفته گردد.

شما می توانید برای خرید زردچوبه به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: گوشت چرخ نموده را با پیاز داغ تفت دهید

در ادامه پخت آش بلغور شیر شما باید گوشت چرخ نموده را به پیاز داغ اضافه کنید و با پیاز داغ و زردچوبه ترکیب کنید تا گوشت کاملا سرخ گردد.

شما می توانید انواع گوشت چرخ نموده را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله پنجم: بلغور شیر خیس خورده را داخل تابه بریزید

بعد از اینکه رنگ گوشت تفت داده شده تغییر کرد و سرخ شد، باید به مواد آش، بلغور شیر خیس خورده را هم اضافه کنید.

مرحله ششم: آب و شیر را به تابه اضافه کنید

در مرحله از درست کردن آش بلغور شیر باید آب و یک لیوان شیر را به سایر محتویات آش اضافه کنید و حرارت را کمی زیاد کنید تا مواد داخل قابلمه آغاز به قل قل زدن نمایند. سپس درب قابلمه را گذاشته و حرارت را کم کنید. حدود 30 دقیقه تا یک ساعت برای پخت آش بلغور شیر کافی است.

مرحله هفتم: ادویه ها را به آش بلغور شیر اضافه نمایید

بعد از اینکه آش شما پخت و جا افتاد، زیره، فلفل سیاه، نمک و پودر زنجبیل را اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه اجازه دهید همه مواد با هم قل بزنند و عطر ادویه ها بلند گردد.

در صورت تمایل می توانید خرید انواع ادویه جات مانند زیره، فلفل سیاه، نمک و زنجبیل را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.

مرحله هشتم: آش بلغور شیر را سرو کنید

بعد از اینکه همه مواد کاملاً پختند و آش جا افتاد، آن را از روی حرارت گاز برداشته و آش را داخل ظرف سرو بریزید. حالا با استفاده از نعناع داغ () یا پیاز داغ () به دلخواه آش خود را تزیین نمایید.

برای تهیه نعنا داغ کافیست اندازهی روغن داخل تابه ریخته و آن را روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس اندازهی سبزی نعنا خشک و پودر شده به تابه روغن اضافه نموده و روی حرارت بسیار ملایم به مدت 1 تا 2 دقیقه تفت دهید. تفت دادن زیاد نعناع یا قرار دادن آن روی حرارت بالا باعث می گردد نعنا تلخ گردد. شما می توانید این آش لذیذ با شیر را در کنار انواع نان میل کنید. نوش جان!

شما می توانید خرید انواع سبزیجات معطر خشک مانند نعناع خشک و انواع نان بسته بندی شده را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

روش تهیه آش بلغور شیر مشهدی با آب مرغ یا گوشت

برای تهیه این آش نیز به بلغور شیر احتیاج است؛ اما به جای شیر برای پخت آش از آب مرغ یا آب گوشت یا استاک مرغ و گوشت () استفاده می گردد. در ابتدا برای پخت آش بلغور شیر مشهدی بلغورها را در آب بخیسانید، سپس با پیاز و گوشت تفت دهید و ادویه جات را هم اضافه کنید تا تفت بخورند. در نهایت آب مرغ یا آب گوشت به مواد اضافه خواهد شد. حدود 45 دقیقه زمان ضروری است تا آش کاملاً پخته شده و جا بیفتد.

نکات مهم در طرز تهیه آش بلغور شیر

  • استفاده از پودر زنجبیل یا زنجبیل برای تهیه این غذا اختیاری است. می توانید آن را حذف کنید.
  • خیساندن بلغور شیر باعث می گردد تا بلغورها کاملا داخل آش لعاب بیندازند.
  • برای درست کردن این غذا می توانید از گوشت گوسفندی یا گوساله یا ترکیب هر دو برای چرخ نموده بهره ببرید.
  • برای تهیه بلغور شیر می توانید به عطاری ها مراجعه کنید و به صورت آماده تهیه کنید.
  • برای تهیه این آش بهتر است از شیر پرچرب بهره ببرید تا غذای شما لعاب بیشتری داشته و خوشمزه تر گردد.
  • شما می توانید این آش را همراه حبوبات دیگر مانند عدس، لوبیا چشم بلبلی یا حتی برنج نیز تهیه کنید.

    در صورت تمایل برای خرید انواع حبوبات مانند عدس، لوبیا چشم بلبلی و برنج به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن آش بلغور شیر

چرا آش بلغور شیر سریع ته می گیرد؟

هنگام اضافه کردن بلغور شیر به قابلمه هر 10 دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا آش ته نگیرد و نسوزد.

آیا می توان برای تهیه آش بلغور شیر گوشت چرخ نموده را حذف کرد؟

در رسپی اصلی این غذا از گوشت چرخ نموده استفاده شده، اما اگر شما گیاهخوار یا وگن هستید، می توانید گوشت را حذف کنید یا به جای گوشت چرخ نموده از گوشت مرغ بهره ببرید.

بلغور ریز یا درشت کدام یک برای تهیه آش بلغور شیر بهتر است؟

برای تهیه این غذای خوشمزه بهتر است از بلغور ریز استفاده نمایید.

محصولات مرتبط

ادویه مخصوص پیتزا و لازانیا 80 گرمی سانتین

39,500 تومان 39,900 تومان 1% تخفیف

پودر لیمو عمانی 50 گرمی گلستان

10,800 تومان 10,900 تومان 1% تخفیف

زردچوبه 550 گرمی گلستان

135,900 تومان 137,900 تومان 1% تخفیف

پودر زنجبیل پت 55 گرمی گلستان

30,700 تومان 30,900 تومان 1% تخفیف

پودر زیره 60 گرمی گلستان

66,900 تومان 67,900 تومان 1% تخفیف

فلفل سیاه 80 گرمی سانتین

60,900 تومان 61,900 تومان 2% تخفیف

شوید خشک شده اعلاء 100 گرمی لاریج سار

44,500 تومان 45,000 تومان 1% تخفیف

نعناع خشک شده اعلاء لاریج سار

44,500 تومان 45,000 تومان 1% تخفیف

روغن مخصوص سرخ کردنی 810گرمی کم جذب سان تین

49,500 تومان 50,000 تومان 1% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 810 گرمی اویلا

52,900 تومان 55,000 تومان 4% تخفیف

عدس 900 گرمی (استند آپ) گلستان

122,900 تومان 154,900 تومان 21% تخفیف

لوبیا چشم بلبلی بسته سلفونی 900 گرمی آذوقه

127,900 تومان 142,900 تومان 11% تخفیف

ذرت 450 گرم سبزدانه

58,900 تومان 69,900 تومان 16% تخفیف

بلغور گندم 900 گرمی گلستان

42,900 تومان 49,900 تومان 14% تخفیف

بلغور گندم بسته سلفونی 800 گرمی آذوقه

31,300 تومان 34,900 تومان 10% تخفیف

شیربطری کم چرب 930گرمی ESLسوتچی لر

25,900 تومان 30,900 تومان 16% تخفیف

سبزی قلیه ماهی و میگو منجمد 400 گرم نوبر سبز

57,900 تومان 65,000 تومان 11% تخفیف

سیب زمینی 10*10 900 گرمی نوبر سبز

80,900 تومان 90,450 تومان 11% تخفیف

پیاز سرخ شده 150 گرمی نوبر سبز

46,900 تومان 51,800 تومان 9% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 27 خرداد 1403 بروزرسانی: 27 خرداد 1403 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 2275

به "طرز تهیه آش بلغور شیر به روش خراسانی (مشهدی) در 8 مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش بلغور شیر به روش خراسانی (مشهدی) در 8 مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید