آیا شکر قهوه ای از شکر سفید بهتر است؟
به گزارش مجله گوگل ایرانی، در ادامه مهم ترین تفاوت های شکر سفید و شکر قهوه ای از نظر نحوه فرآوری و ارزش غذایی را مرور می کنیم:
از نظر نحوه فرآوری برای هر دو نوع شکر فرآیند طولانی طی می گردد. در فرآیند فراوری شکر سفید، با استخراج عصاره چغندر یا نیشکر و انجام فرایند های خالص سازی و تشکیل کریستال های شکر و ملاس (به عنوان محصول جانبی فرآیند فراوری شکر و فیبر قند) شکر سفید تهیه می گردد.
اما شکر قهوه ای به یکی از دو روش زیر فراوری گردد:
1- شکر خام که به طور کامل تصفیه نشده است و قبل از فرآیند حذف ملاس از کریستال های شکر به دست می آید. در این روش، دانه های شکر بزرگتر از شکر معمولی با رنگ طلایی است.
2- در روش دوم با افزودن ملاس به شکر سفید تصفیه شده، شکر به رنگ قهوه ای در آمده و در این صورت حتی بیش از شکر سفید فرآوری می گردد. بعلاوه حجم ملاس موجود در شکر قهوه ای، علاوه بر رنگ می تواند بر عطر و طعم شکر نیز تاثیرگذار باشد.
مهمترین نکته در مورد شکر سفید و قهوه ای آنالیز تفاوت این دو نوع شکر در ارزش غذایی است. همانطور که گفته شد، هر دو نوع شکر (سفید و قهوه ای) از لحاظ تغذیه ای مشابه هستند. از نظر کالری، 100 گرم شکر سفید حاوی 396 کیلوکالری است و همین اندازه شکر قهوه ای حاوی 373 کیلوکالری است. بعلاوه شکر سفید حاوی 97-96درصد ساکارز است و شکر قهوه ای با توجه به نحوه فرآوری و درصد ملاس، حاوی 96-93 درصد ساکارز است. بدین ترتیب می توان گفت که شکر قهوه ای هیچ فزونی تغذیه ای به شکر سفید ندارد و تنها تفاوت اصلی بین این دو نوع شکر، طعم و رنگ آن ها است.
مصرف شکر، عامل مهمی در اپیدمی چاقی و دلیل اصلی بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی است. از این رو توصیه می گردد که مصرف انواع شکر ها و مواد غذایی حاوی شکر زیاد را محدود کنیم و مطلع باشیم که شکر قهوه ای ارزش تغذیه ای بالا یا کالری کمتری ندارد و در مصرف آن زیاده روی نکنیم.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرارو