افطار چی بپزم؟ (معرفی 9 غذای متنوع، خوشمزه و عالی)
به گزارش مجله گوگل ایرانی، غذا برای افطار چی بپزم؟ معمولا سفره افطار باید دارای غذاهای مقوی، سالم و البته خوشمزه ای باشد. در این مطلب غذاهای خوشمزه ای مانند قیمه نثار، آش گوشت، مرغ دودی و ... را به شما پیشنهاد داده ایم.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - افطاری چی بپزم برای مهمان؟ غذا برای افطار چی بپزم؟ واسه افطار چی بپزم؟ برا افطار چی بپزم؟ این سوالاتی است که معمولا از ساعت 1 بعد از ظهر به بعد در مغز همه خانم های خانه دار چرخ می زند! در این مطلب 8 پیشنهاد خوشمزه و عالی برای افطار داریم؛ همراه ما باشید.
افطار چی بپزم؟
- غذاهای گوشتی
- غذاهای مرغی
1. غذاهای گوشتی برای افطار
آش گوشت مقوی و عالی
علاوه بر گوشت، انواع حبوبات و سبزی در این غذا به کار برده شده که همین امر باعث مقوی شدن آن شده است. آش گوشت گزینه بسیار انرژی زا و سالم و خوشمزه ای است که می توانید برای افطاری های خود تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
طرز تهیه انواع آش گوشت (جنوبی، شمالی و تهرانی) را در خبرنگاران بخوانید.
قیمه نثار برای افطاری
قیمه نثار یکی از غذا های محلی استان قزوین است که حاوی انواع ویتامین های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین های B مانند B1، B2، B3، B5، B6، B9، B12 ، کربوهیدرات، پروتئین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منگنز، روی (زینک)، مس، کولین، سلنیوم، آهن، منیزیم، اسید فولیک، فسفر، قند، فیبر و اسید آمینه تریپتوفان است.
این غذا یکی از بهترین غذاهای مناسب برای افطاری است که با عطر و طعمی عالی، انرژی تحلیل رفته شما را سریعا باز می گرداند.
آنقدر این غذا پرطرفدار است که ما قبلا در مطلب طرز تهیه قیمه نثار مجلسی و تزیین آن، به روش اصیل قزوینی، آن را آموزش داده ایم.
کباب تابه ای خوشمزه
حتماً برای شما هم به دلیل نداشتن وقت این اتفاق افتاده که وقتی به دم افطار می رسید در صدد تهیه افطاری باشید که خیلی سریع پخته شود و شما بتوانید با صرف کمترین زمان آن را پیش روی اعضای خانواده تان قرار دهید؟ معمولاً چه غذاهایی از نظر شما در این دسته جای می گیرند؟ ما به شما کباب تابه ای خوشمزه را پیشنهاد می دهیم.
کباب تابه ای در کنار یک کته سه سوته، یک غذای همه پسند و خوشمزه برای افطاری است که فوری تهیه می شود. طرز تهیه کباب تابه ای یا کباب دیگی خوشمزه را در این مطلب دنبال کنید.
خورشت کرفس خوش طعم
یکی از معدود خورشت هایی که طب سنتی آن را توصیه می کند، خورشت کرفس است؛ این غذا با داشتن طبعی گرم، سرشار از مواد و املاح معدنی مفید برای بدن می باشد. اگر تا به حال این خورشت را امتحان نکرده اید، دستور آن را در این مطلب بخوانید تا مشتری ثابت آن شوید: طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی با گوشت
نکته: نسبت نعنا به جعفری، 1 به 3 است.
علی نازیک ترکیه ای
ترک های ترکیه ذائقه ای بسیار شبیه به ایرانی ها دارند و معمولا بسیار مورد پسند قرار می گیرند. علی نازیک ترکیبی از گوله های گوشت قرمز و بورانی بادمجان است که حتما باید آن را امتحان کنید تا غرق شوید در دنیایی از طعم و مزه! این غذا را با نان و یا برنج می توان سرو کرد.
مواد لازم | |
بادمجان دلمه ایی | 2 عدد |
گوشت چرخ شده | 250 گرم |
ماست | 1 لیوان |
سیر | 2 حبه |
پیاز | 1 عدد |
آرد | 1 ق غ |
جعفری | یک مشت |
کره | 50 گرم |
نمک و فلفل و پاپریکا | به میزان لازم |
طرز تهیه
- گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده و مقداری جعفری و نمک و فلفل و آرد را با هم خوب مخلوط کرده و ورز می دهیم.
- بعد به شکل قلقلی در می آوریم و یا در روغن سرخ می کنیم و یا در فر می پزیم.
- حالا با چاقو چند سوراخ در بادمجان ایجاد کرده و بادمجان را کبابی می کنیم.
- سپس پوست بادمجان را گرفته و خوب له می کنیم و سیر رنده شده و ماست را اضافه کرده و خوب هم می زنیم.
- مخلوط بادمجان را در ظرفی ریخته و قلقلی ها را روی بادمجان قرار می دهیم.
- کره را ذوب می کنیم و پاپریکا را به آن اضافه می کنیم و کره آب شده را روی قلقلی ها و بادمجان می ریزیم و با جعفری و پاریکا تزیین می کنیم.
2. غذاهای مناسب افطاری، با مرغ
واویشکای مرغ
واویشکا مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مجلسی استان گیلان است که در کنار نان یا برنج سرو می شود. این غذا یکی از غذاهای سالم، فوری و خوشمزه است که می توانید سریعا برای سفره افطاری تهیه کنید.
طرز تهیه واویشکا با مرغ، بادمجان و جگر را در این مطلب دنبال کنید.
خورشت آلو قیصی
خورشت آلو قیصی به شیرین خورش هم معروف است؛ اگر با غذاهای ملس مسئله ای ندارید، این خورش یکی از مقوی ترین خورشت ها برای افطاری شماست. در این غذا از آلو و قیصی و مرغ استفاده شده و بسیار خوشمزه می باشد.
مواد لازم | |
سینه مرغ | 1 عدد (خرد شده) |
پیاز | 5 عدد متوسط |
کشمش پلویی | به میزان دلخواه |
شکر | 1 قاشق سوپخوری (اختیاری) |
رب انار یا رب آلوچه | 1 قاشق مرباخوری (بسته به ترشی رب این مقدار کم و زیاد می شود) |
زعفران | 1 قاشق سوپخوری (اختیاری - حل شده) |
آلو | 100 گرم |
قیصی | 20 0 گرم |
روغن | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری سر خالی |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
روش پخت شیرین خورش گیلانی
- مرغ را جداگانه با یک عدد پیاز خرد شده در اندکی روغن تفت میدهیم و سپس به آن آب اضافه میکنیم تا بپزد.
- آلو ها را ده دقیقه خیس میکنیم و بعد میشوریم تا تمیز شوند و بعد قیسی ها رو هم شسته و کنار میذاریم تا آبشون بره ….
- پیازها را خرد کرده و پیاز داغ تهیه میکنیم.
- وقتی پیاز داغ آماده شد ، آلو وقیصی را نیز به آن اضافه کرده و تفت میدهیم و کنار میگذاریم.
- وقتی مرغ پخت (قبل از اینکه کامل بپزد و شروع به له شدن کند) مخلوط پیاز داغ و آلو و قیصی را به آن اضافه میکنیم و میگذاریم با شعله کم بپزند.
- در این مرحله زردچوبه ، زعفران، رب گوجه فرنگی ، رب انار یا آلوچه ، کمی نمک و فلفل اضافه کرده، در آن را بسته و اجازه میدهیم طعم ها به خورد هم رفته و خورشت جا بیافتد.
- در نهایت خورشت را مزه کنید و در صورت تمایل یک قاشق شکر به آن اضافه کنید.
- وقتی خورش جا افتاد شعله را خاموش میکنیم در پایان کار کشمش ها را در اندکی روغن خیلی سریع تفت داده و هنگام سرو غذا روی خورش می ریزیم.
کوکوی مرغ و قارچ خوشمزه
کوکوی مرغ و قارچ یک غذای نونی و فوری برای افطار است که در کنار سبزی خوردن و کمی سالاد فصل و نان داغ بسیار دلچسب است. شما می توانید از یک سوپ رقیق هم در کنار انواع کوکوها یا کتلت ها استفاده کنید، تا طبق توصیه های پزشکان، آب از دست رفته بدنتان جبران شود.
خورشت مرغ دغالی
جوجه کباب دوست دارید؟ دوست دارید یک خورشت مرغی داشته باشید که صد برابر بیشتر از جوجه کباب عطر و طعم داشته باشد و تازه لعاب دار و خوشمزه تر هم باشد!؟ پس مرغ ذغالی یا دودی را حتما امتحان کنید؛ خصوصا اگر می پرسید افطاری چی بپزم برای مهمان! یک غذای جدید با مرغ که مشتری ثابت آن می شوید!
مواد لازم | |
سینه و ران مرغ | 5 تکه |
پیاز خلال شده | 3 عدد بزرگ |
آب | 3 لیوان |
سس مایونز | 3 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده غلیظ | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
زغال | 2 تکه |
طرز تهیه مرغ دودی خوشمزه و مجلسی
- در ابتدا 1-2 ساعت مرغ را به زردچوبه، نمک و کمی فلفل آغشته کنید.
- سپس مرغ ها را در روغن کمی سرخ کنید و کنار بگذارید.
- پیازها را نازک خلالی کنید و در تابه ای بدون روغن تفت دهید تا آب آن کشیده شده و کمی طلایی شود.
- وقتی احساس کردید نیاز به روغن دارد، کمی روغن به پیازها اضافه کنید و خیلی خوب آنها را سرخ کنید تا کاراملی شوند.
- در یک تابه جداگانه، مرغ های سرخ شده را بچینید و پیاز داغ ها را روی مرغ ها بپاشید.
- حالا در هر لیوان آب، 1 قاشق سس مایونز و 1 قاشق زعفران دم کرده اضافه کنید و خوب هم بزنید و روی مرغ ها بریزید.
- کمی نمک به خورش اضافه کرده و شعله را روی ملایم قرار دهید و اجازه دهید مرغ ها به آرامی در این سس پخته و لعاب دار شوند. (اگر سس مایونز حالت بریده بریده دارد نگران نباشید، به مرور حل می شود.)
- وقتی آب خورش غلیظ شد و به روغن افتاد، (بعد از 2 ساعت)، زغال ها را روی شعله گاز قرار دهید تا کاملا قرمز و داغ شوند.
- کنار مرغ جایی باز کنید و یک کاسه چینی یا استیل قرار دهید و زغال های داغ را درون کاسه قرار دهید.
- بلافاصله چند قطره روغن مایع روی زغال بچکانید و سریع درب تابه را بگذارید تا دود ناشی از آن در غذا بپیچد.
- در این فاصله درب غذا را برندارید تا دود به خوبی به غذا عطر دهد.
- بعد از 5 دقیقه درب ظرف را برداشته و مرغ را در کنار کته سرو کنید.
سخن آخر
امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید؛ سری بعدی هم که از خود پرسیدید برای افطار چی بپزم؟ سری به این لیست بزنید و یک غذای خوشمزه انتخاب کنید.
شما می توانید برای کسب ایده های بیشتر، مطالب طرز تهیه چند نوع افطاری خوشمزه، ساده و جدید و 6 افطاری سریع و آسان برای ماه رمضان را نیز از نظر بگذرانید.
آیا شما هم هر روز در ماه مبارک رمضان از خود می پرسید غذا برای افطار چی بپزم؟ معمولا چه غذاهایی را برای افطاری تهیه می کنید و چرا؟ نظرات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.
منبع: setare.com