2 روش ساده برای طرز تهیه خوراک قفقازی
به گزارش مجله گوگل ایرانی، در طرز تهیه خوراک قفقازی که از آن با نام سالاد هم یاد می گردد، مرغ، هویج و لوبیا سبز را می پزند. سپس آن را با بادمجان و کدو سبز خلالی سرخ شده و پیاز داغ مخلوط می نمایند. در آخر هم با استفاده از نمک، فلفل و دارچین، طعمش را تغییر می دهند. برای سس آن هم از ترکیب سس مایونز، ماست موسیر، سیر و ادویه ها استفاده می گردد. در آخر برای تزئین روی خوراک سیب زمینی، هویج، سیر و پیاز سرخ شده، گردو و جعفری به کار می رود. روش دیگری هم برای پخت این غذا وجود دارد که با استفاده از گوشت قرمز است و معمولا مدل مجلسی تر آن به شمار میرود. در این مطلب به هر دو روش به شکل مفصل خواهیم پرداخت و فوت و فن های پخت این غذا را به شما آموزش خواهیم داد. اما قبل از آن بهتر است نگاهی به جدول مربوط به پخت آن با مرغ بیندازید:

خوراک قفقازی با مرغ | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
مقدار سختی | میانه |
طرز تهیه خوراک قفقازی با فیله مرغ
طرز تهیه خوراک قفقازی با فیله مرغ یکی از برترین دستورالعمل های این غذاست. همان طور که از نام این دستور پیداست، باید از فیله یا سینه مرغ در تهیه آن استفاده کرد. از آنجایی که اغلب ایرانیان به استفاده از مرغ در تهیه غذا علاقه دارند، طعم خوراک قفقازی با مرغ هم با ذائقه آن ها سازگار است. برای این روش باید مواد لازم و مراحل مورد احتیاج را که در ادامه به آنها می پردازیم، با دقت بخوانید:
مواد لازم برای تهیه خوراک قفقازی با مرغ
مواد اولیه برای طرز تهیه خوراک قفقازی با فیله مرغ را می توانید در جدول زیر ببینید. این مقادیر برای 4 نفر در نظر گرفته شده اند:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
سینه مرغ | 200 گرم |
بادمجان | 3 عدد |
کدو سبز | 5 عدد |
هویج | 4 عدد |
پیاز داغ | به مقدار لازم |
لوبیا سبز | 1 فنجان |
نمک، فلفل سیاه و پودر دارچین | به مقدار لازم |
ماست موسیر | 1 پیمانه |
سیر | 3 حبه |
سس مایونز | 2 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | 1 عدد |
جعفری | به مقدار لازم |
گردو | به مقدار لازم |
دستور پخت خوراک قفقازی با فیله مرغ
برای طرز تهیه خوراک قفقازی با مرغ باید هم غذای اصلی و هم سس آن را آماده کنید. در مراحل زیر می توانید آموزش پخت با این روش را ببینید:
- مرحله اول: مرغ و هویج را درون قابلمه ای پر از آب بریزید و آنها را روی حرارت قرار دهید تا مراحل پختشان کامل گردد.
- مرحله دوم: لوبیا سبز را با مقدار دلخواه خرد کنید. سپس آنها را به همراه مقداری آب در قابلمه جداگانه بریزید و اجازه دهید تا پخته و نرم شوند.
- مرحله سوم: بادمجان و کدو سبز را هم بشویید و آنها را به شکل خلالی خرد کنید.
- مرحله چهارم: بادمجان را در تابه ای جداگانه و کدو سبز را هم در تابه دیگری به همراه کمی روغن تفت دهید. سپس آنها را روی دستمال روغن گیر بگذارید تا چربی شان کاملا خارج گردد.
- مرحله پنجم: اکنون سینه مرغ و هویج پخته شده را از داخل قابلمه بیرون بیاورید و اجازه دهید تا خنک شوند.
- مرحله ششم: سپس هویج را رنده کنید و سینه مرغ را هم با چنگال به شکل ریش ریش خرد کنید.
- مرحله هفتم: کاسه بزرگی را بردارید و هویج، بادمجان، کدو و مرغ را داخل آن بریزید.
- مرحله هشتم: مقداری پیاز داغ را هم به ظرف حاوی مواد اضافه کنید و نمک، فلفل و دارچین را هم درون آنها بریزید.
- مرحله نهم: مواد داخل ظرف را با قاشق کاملا مخلوط کنید تا طعمشان به خورد هم برود. این ظرف را کنار بگذارید و به سراغ آماده کردن سس غذا بروید.
- مرحله دهم: سیر را رنده کنید و درون کاسه ای بریزید.
- مرحله یازدهم: سس مایونز، ماست موسیر، کمی فلفل، نمک و پودر دارچین را هم به سیر اضافه و آنها را تا جایی مخلوط کنید که کاملا یک دست شوند. می توانید طعم سس را با توجه به ذائقه خود تغییر دهید.
- مرحله دوازدهم: اکنون همه مواد مربوط به خوراک شما آماده شده و تنها کافی است آن را با سیب زمینی سرخ شده، پیاز داغ، هویج سرخ شده، جعفری و گردو تزئین کنید. سپس آن را با سسی که درست نموده اید، میل کنید.
طرز تهیه خوراک قفقازی با گوشت ریش ریش
خوراک قفقازی را می توانید با استفاده از گوشت چرخ نموده هم درست کنید. این طرز تهیه نسبت به روش قبلی کمی متفاوت تر است و موادی نیز که برای پخت آن به کار می روند، کاملا فرق می نمایند. معمولا استفاده از گوشت برای درست کردن غذا، آن را کمی رسمی تر می نماید و می توانید در مهمانی های خود هم آن را تهیه کنید:
مواد لازم برای تهیه خوراک قفقازی با گوشت ریش ریش
برای طرز تهیه خوراک قفقازی با گوشت گوساله باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
لوبیا سبز | 500 گرم |
کدو سبز | 500 گرم |
بادمجان | 500 گرم |
فلفل دلمه ای | 3 عدد |
هویج | 300 گرم |
قارچ | 500 گرم |
روغن زیتون | 5 قاشق غذاخوری |
سس با دستور روش قبلی | به مقدار لازم |
گوشت چرخ نموده | 200 گرم |
پیاز | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر | به مقدار لازم |
چیپس خلالی | به مقدار لازم |
پیاز داغ | به مقدار لازم |
دستور پخت خوراک قفقازی با گوشت
در این دستور پخت خوراک قفقازی باید مراحل زیر را تا سرانجام انجام دهید:
- مرحله اول: همه سبزیجات را بشویید و آنها را کنار بگذارید تا کاملا خشک شوند.
- مرحله دوم: پس از پوست کندن بادمجان، هویج و کدو سبز، آنها را به شکل خلالی درآورید.
- مرحله سوم: فلفل دلمه ای و لوبیا سبز را هم با اشکال دلخواه خرد کنید.
- مرحله چهارم: قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید. سبزیجات خردشده را همراه با هم درون این قابلمه بریزید. اجازه دهید این مواد با آب خودشان بپزند.
- مرحله پنجم: سبزیجات پخته شده را درون آبکش بریزید و بگذارید آب اضافی آنها کاملا خارج گردد.
- مرحله ششم: در این فاصله به سراغ قارچ ها بروید و آنها را خرد کنید. سپس در تابه کمی تفت دهید.
- مرحله هفتم: پس از تمام شدن آب قارچ، درون تابه کمی روغن اضافه کنید و تقریبا 2/1 از آن را همراه با سبزیجات داخل آبکش، درون ظرفی بریزید.
- مرحله هشتم: تابه ای دیگر را بردارید و با کمی روغن روی حرارت بگذارید. سبزیجات و قارچ را در تابه بریزید و تقریبا برای مدت زمان 3 تا 5 دقیقه آنها را تفت دهید. سپس مواد را درون کاسه ای بریزید.
- مرحله نهم: سسی را که در اختیار دارید، به این کاسه اضافه کنید. همه مواد را به خوبی هم بزنید و آنها را درون ظرف سرو قرار دهید.
نکته: دستور درست کردن سس را می توانید در مرحله دهم و یازدهم مربوط به طرز تهیه خوراک قفقازی با مرغ ببینید.
- مرحله دهم: حالا باید به سراغ گوشت بروید و آن را به همراه پیاز خردشده درون تابه تفت دهید.
- مرحله یازدهم: ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و زردچوبه را هم برای طعم بهتر گوشت به آن اضافه کنید.
- مرحله دوازدهم: رب را هم درون تابه حاوی گوشت بریزید و کمی تفت دهید. سپس 1 تا 2 قاشق آب جوش به آنها اضافه کنید. باید بگذارید تا تابه برای 15 دقیقه روی حرارت باقی بماند تا گوشت کاملا پخته گردد.
- مرحله سیزدهم: اکنون باید سس را روی سبزیجات موجود در ظرف سرو بریزید و با مایه گوشتی آماده شده روی آن را بپوشانید. در آخر هم با چیپس خلالی و پیاز داغ آن را تزئین کنید.
نکات لازم در طرز تهیه خوراک قفقازی
به راحتی می توانید طرز تهیه خوراک قفقازی را با طی کردن مراحل بالا انجام دهید. اما نکاتی هم وجود دارد که باید به آنها توجه کنید:
- سرو خوراک قفقازی معمولا به شکل ولرم یا سرد انجام می گردد؛ اما می توانید مایه گوشتی را به صورت جداگانه آماده کنید و در زمان سرو به شکل داغ روی سبزیجات بریزید.
- ماست انتخابی در تهیه خوراک باید پرچرب باشد.
- هرگز سیر را از دستور پخت غذا حذف نکنید؛ اما می توانید مقدارش رو کمتر در نظر بگیرید.
- اگر گیاه خوار هستید، مرغ و گوشت را از دستور پخت غذا حذف کنید.
- این خوراک به همراه نان ساندویچی هم سرو می گردد.
اصول نگهداری خوراک قفقازی
خوراک قفقازی معمولا به شکل سرد سرو می گردد؛ بنابراین پس از تهیه باید آن را در یخچال یا محیط سرد قرار دهید. این غذا معمولا به علت سسی که دارد، باید در مدت زمان 2 تا 3 روز مصرف گردد.
روش جلوگیری از خراب شدن خوراک قفقازی
در طرز تهیه خوراک قفقازی از مرغ، گوشت و سس استفاده می گردد که همگی در صورت وجود گرمای زیاد خراب می شوند؛ بنابراین برای جلوگیری از خراب شدن غذا آن را تا یک ساعت بعد از پخت میل کنید. در غیر این صورت حتما آن را درون ظرف دربسته و داخل یخچال بگذارید.
برترین جایگزین ها برای طرز تهیه خوراک قفقازی
در طرز تهیه خوراک قفقازی می توانید سبزیجات استفاده شده را جایگزین هم کنید. به طور مثال برای پخت آن قارچ به کار ببرید یا سیب زمینی را جایگزین کدو کنید.
خواص سبزیجات برای بدن
سبزیجات منابعی سرشار از ویتامین ها، فیبر، آهن و مواد معدنی بوده و نیم بیشتری از مواد اولیه مورد احتیاج برای پخت خوراک قفقازی نیز همین گروه از مواد غذایی هستند. به همین علت همه خواصی که دارند، پس از صرف این غذا (یا سالاد) به بدن خواهد رسید. از طرفی مصرف سبزیجات از ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، چاقی و پوکی استخوان جلوگیری می نماید و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.
در این دسته از مواد غذایی مقدار زیادی فیبر هم وجود دارد که اثر زیادی در جلوگیری از بروز سرطان روده دارند و باعث دفع مواد مضر از بدن خواهند شد.
خوراک قفقازی را حتما تهیه کنید…
در بالا طرز تهیه خوراک قفقازی را به همراه نکات تهیه و نگهداری آن برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می کنیم این غذا را برای دورهمی هایتان تهیه نموده و در کنار غذاهای اصلی روی میز شام یا ناهار قرار دهید. الیته، اگر فرصت شما برای تهیه چند نوع غذای اصلی و این خوراک محدود است اما دوست دارید که خوراک قفقازی را هم تهیه کنید، از خبرنگاران یاری بگیرید. این خوراک مجذوب کننده را خودتان تهیه نموده و تهیه دیگر غذاهای پرزحمت را به سفارش انلاین غذا خبرنگاران بسپارید. با یاری از این پلتفرم، در زمانی کوتاه، چند نوع غذای مختلف آماده خواهید کرد.
سوالات متداول
آیا می توانیم در طرز تهیه خوراک قفقازی از سبزیجات دیگری هم استفاده کنیم؟
بله؛ می توانید سبزیجات دلخواه خود را بهره ببرید؛ اما شاید طعم نهایی با شکل اصلی این خوراک یکسان نباشد.
سس مایونز به تنهایی مزه خوراک قفقازی رو خوب می نماید؟
بهتر است سس را با استفاده از دستوری که گفتیم، تهیه کنید تا طعم نهایی غذا نزدیک به نمونه اصلی آن گردد.
منبع: اسنپ فود