اولین ربات زنده جهان ساخته شد

به گزارش مجله گوگل ایرانی، ایرنا نوشت: زینوبات اولین ربات زنده جهان که از همگرایی زیست شناسی و هوش مصنوعی ساخته شد.

اولین ربات زنده جهان ساخته شد

زینوبات را می توان به عنوان محصولی که از همگرایی زیست شناسی و هوش مصنوعی ایجاد شده در نظر گرفت. اولین ربات زنده جهان که از طریق سلول های بنیادی ساخته شده است.

این ربات از روی سلول های یک نوع قورباغه آفریقایی به نام Xenopus ساخته است. در واقع واژه زنوبات (Xenobot) از ترکیب حروف ابتدایی Xenopus و Robot ایجاد شده است. این محصول، نَه یک رباتِ سنتی و نه گونه ای شناخته شده از جانداران است، بلکه نوع تازهی از مصنوعات دست انسان است که می توان آن را ارگانیزم زنده قابلِ برنامه ریزی نامید.

  • گلکسی اس 24، این گوشی پرچمدار تازه سامسونگ است

این ربات از طریق 2 دانشمند زیست شناسی محاسباتی و هوش مصنوعی دانشگاه ورموند آمریکا به نام های سام کریگمن و جوش بونگارد طراحی و ساخته شده است. آنها در سال 2017، این ایده به فکر شان رسید که برنامه کامپیوتری بنویسند که بتواند با شبیه سازی از سلول های کوچک، ربات بسازد.

آنها با ترکیب سلول های پوست و قلب قورباغه اقدام به ساخت این ربات کردند. برای طراحی روبات، از شبیه سازی های کامپیوتری استفاده کردند. سلول های پوست، بدنه این ربات را تشکیل می داد و سلول های قلب نیز با انبساط و انقباض، امکان حرکت را فراهم می کرد. با هزاران مدل شبیه سازی و مطالعه آنها، این گروه ربات هایی ساختند که می توانستند حرکت کنند.

  • استرالیا وجود خارجی ندارد/ باور ندارید؟ از مایکروسافت بینگ بپرسید

زینوبات هایی که این گروه تولید کرد کمتر از یک میلیمتر طول داشته و از سه هزار سلول زنده تشکیل شده اند. آنها اشکال ساده و متنوعی دارند و می توانند در مسیرهای مستقیم یا دوَرانی حرکت کنند؛ زینوبات می توانند به هم وصل شده و گروهی تشکیل دهند و حتی اشیای کوچک را جابه جا کنند. این موجودات، با استفاده از انرژی سلولی خود، می توانند تا 10 روز زنده بمانند.

هرچند این ماشین های زیستی می توانند نقش فوق العاده مثبتی در سلامت انسان ها و حیوانات و محیط زیست بازی کنند، نگرانی های اخلاقی و قانونی متعددی درباره آنها وجود دارد.

داگلاس بلکیستون دانشمند ارشد دانشگاه تافتس که یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی است، گفت: در ابتدایی ترین سطح، این پلتفرم ابزاری برای ساختن روبات با سلول ها و بافت ها است. تقریباً می توانید آن را به عنوان لگو در نظر بگیرید، جایی که می توانید لگوهای مختلف را با هم ترکیب کنید و با مجموعه ای از بلوک ها دسته ای از چیزهای مختلف بسازید.

اما چرا کسی بخواهد از اجزای زنده به جای مواد سنتی، مانند فلز و پلاستیک، ربات بسازد؟، یک مزیت این است که داشتن یک ربات زیستی به این معنی است که زیست تخریب پذیر است. در کاربردهای محیطی، این بدان معناست که اگر ربات بشکند، محیط را با زباله هایی مانند فلز، باتری یا پلاستیک آلوده نمی کند. محققان همچنین می توانند زینوبات ها را طوری برنامه ریزی کنند که در انتها عمر خود به طور طبیعی از هم جدا شوند.

5858

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 3 آذر 1402 بروزرسانی: 3 آذر 1402 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 2262

به "اولین ربات زنده جهان ساخته شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اولین ربات زنده جهان ساخته شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید