در کنار مودم نشستم ولی باز وای فای لپ تاپ قطع می گردد؛ مشکل از مودم است یا کامپیوتر من؟

به گزارش مجله گوگل ایرانی، گاهی اوقات دور از وای فای هستیم و قطع می گردد یا سرعت اینترنت کند است. در این شرایط می گوییم سیگنال های وای فای به دستگاه ما نمی رسند اما وقتی در کنار مودم و روتر نشستیم یا روتر و لپ تاپ ما در یک اتاق است ولی باز وای فای قطع می گردد یا اینترنت بسیار کند است؛ دلیل چیست؟ مشکل از دستگاه لپ تاپ یا گوشی ما است یا باید مشکل را در مودم و روتر و سرویس اینترنت جست وجو کنیم؟

در کنار مودم نشستم ولی باز وای فای لپ تاپ قطع می گردد؛ مشکل از مودم است یا کامپیوتر من؟

این روزها داشتن اینترنت ضعیف یا وای فای که دائم قطع می شود؛ هرگز قابل تحمل نیست. می خواهم در یک جلسه کاری بسیار مهم شرکت کنم و باید با لپ تاپ و از خانه به چت ویدئویی بروم. آزمون های خاتمه ترم را دارم که اینترنتی و آنلاین هستند یا کلاس های آموزشی من سراسر روی اینترنت برگزار می شوند.

فقط هم من نیستم؛ بلکه چند نفر دیگر هم در این خانه باید از اینترنت و وای فای استفاده نمایند و کارهای آن ها هم ضروری و حیاتی است. بنابراین، وای فای باید به میزان کافی قوی و پرسرعت باشد.

اما در کمال تعجب، حتی وقتی در چند متری مودم و روتر هستیم؛ وای فای قطع می شود یا سرعت آن بسیار کند است. فقط مشکل روی لپ تاپ است و گوشی های موبایل سرعت وای فای خوبی دارند.

چند علت احتمالی برای این شرایط وجود دارد:

وقتی فقط یک دستگاه خاص با وای فای مشکل دارد؛ معین می شود که آن دستگاه، مثلا لپ تاپ مسئله ای دارد و مشکل از اینترنت یا مودم نیست.

7 علت قطعی وای فای

1- ابتدا سعی کنید همه چیز را به روز کنید. از درایور وای فای روی لپ تاپ تا سیستم عامل ویندوز یا لینوکس و مک و چیزهای دیگری که استفاده می کنید؛ حتی فریم ویر مودم و روتر.

ممکن است سیستم عامل لپ تاپ به طور اتوماتیک درایور وای فای شما را به روز کند یا اینکه مجبور باشید به طور دستی درایور کارت شبکه را از اینترنت و سایت شرکت سازنده دریافت و نصب کنید.

اگر مدل و شماره آداپتور وای فای یا کارت شبکه را می دانید؛ دقیقا دنبال درایور آن در اینترنت باشید. در غیر این صورت، با نصب نرم افزارهایی که برند و مدل و شماره دقیق یک سخت افزار را به شما می گویند؛ سعی کنید مطمئن شوید آخرین نسخه این درایور نصب شده است.

2- حتما آنالیز کنید استانداردهای وای فای و کارت شبکه لپ تاپ یکی باشند. مثلا، اگر وای فای مودم یا روتر شما از سری 802.11ac است؛ کارت شبکه لپ تاپ هم روی استاندارد 802.11ac تنظیم شده باشد.

اگر روتر شما 802.11ax است و لپ تاپ شما 802.11ac؛ چون لپ تاپ قدیمی تر است و چاره ای نیست؛ باید وای فای روتر را روی 802.11ac تنظیم کنید یا اینکه یک آداپتور وای فای 802.11ax برای لپ تاپ بخرید.

بسیاری از قطعی های وای فای به عدم سازگاری استاندارد دستگاه گیرنده با روتر برمی شود.

3- تنظیمات مدیریت آداپتور وای فای لپ تاپ را آنالیز کنید تا مثلا برای صرفه جویی در مصرف برق، روی سرعت و قدرت گیرندگی پایین قفل نشده باشد. بعضی اوقات، لپ تاپ برای کاهش مصرف شارژ باتری، وای فای را خاموش می نماید و شما ندانسته تصور می کنید وای فای قطع است.

4- تنظیمات شبکه لپ تاپ را آنالیز کنید. آیا تنظیمات یک وی پی ان روی لپ تاپ باقی نمانده است که باعث می شود به وای فای و اینترنت مودم وصل نشوید؟ آیا تنظیمات دستی وارد شبکه نکردید که اکنون با وای فای سازگاری ندارند؟ سعی کنید تنظیمات شبکه ویندوز یا سیستم عامل خود را ریست کنید.

5- اگر مشکل فقط روی یک دستگاه، مثلا لپ تاپ، نیست و گوشی تلفن همراه هم به وای فای وصل نمی شود؛ پس احتمالا مشکل باید از سمت مودم یا روتر باشد. ابتدا سعی کنید مودم و روتر را ریستارت کنید؛ حتما فریم ویر آن را آپدیت نموده و تنظیمات اینترنت و وای فای را دوباره وارد کنید. مطمئن شوید رمزعبور وای فای تعریف شده برای مودم یا روتر همان رمزعبوری است که شما در لپ تاپ یا گوشی موبایل وارد کردید.

مطمئن شوید به همان فرکانس رادیویی وصل می شوید که روی مودم تعریف کردید. مثلا، اگر فرکانس 5 گیگاهرتز را فعال کردید؛ مطمئن شوید روی گوشی موبایل یا لپ تاپ خود از فرکانس 5 گیگاهرتز پشتیبانی می شود و رمزعبور درست برای این فرکانس وارد شده است.

بهتر است بعضی اوقات روی گزینه Forget this network در وای فای گوشی موبایل زده و دوباره تنظیمات اتصال به کانکشن وای فای خانگی خود را وارد کنید تا اگر اشکالی هست؛ از بین برود.

6- با نرم افزارهای تست سرعت اینترنت و وای فای یا آنالیز سیگنال های امواج رادیویی، سعی کنید اطلاعاتی از شرایط شبکه و اینترنت به دست بیاورید. اگر این نرم افزارها نشان می دهند اینترنت بسیار ضعیف است یا امواج وای فای خیلی ضعیف و در حال مرگ هستند؛ حتی وقتی در چند متری مودم یا روتر هستید؛ پس مشکل سخت افزاری اساسی در دستگاه مودم یا روتر هست و مشکل از لپ تاپ یا گوشی موبایل نیست.

7- می توانید گوشی موبایل یا لپ تاپ را روی اینترنت و وای فای دیگری تست کنید و اگر مسئله ای نبود؛ باز هم مطمئن می شوید مشکل از روتر یا مودم شما است.

به هر حال، اشکال یابی و برطرف عیب شبکه ها به صورت گام به گام و زمان بر است و باید حوصله و صبر زیادی داشته باشید. ما با مسائل خطی و صفر و یکی روبرو نیستیم که به سادگی بتوان گفت مشکل کجا است و آن را برطرف کرد.

بعضی اوقات احتیاج است چندین دستگاه گوشی یا لپ تاپ و بعد چندین مودم و روتر و سرویس اینترنت را تغییر دهید تا مشکل اساسی در شبکه پیدا شود.

منبع: شبکه چی
انتشار: 2 شهریور 1400 بروزرسانی: 2 شهریور 1400 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 1734

به "در کنار مودم نشستم ولی باز وای فای لپ تاپ قطع می گردد؛ مشکل از مودم است یا کامپیوتر من؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در کنار مودم نشستم ولی باز وای فای لپ تاپ قطع می گردد؛ مشکل از مودم است یا کامپیوتر من؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید