روش های مختلف طرز تهیه پای سیب و دسرهایی با طعم مجذوب کننده!

به گزارش مجله گوگل ایرانی، انواع پای برای هر ذائقه ای مناسب اند؛ از طرز تهیه پای سیب، گلابی و زردآلو گرفته تا پای نوتلا و حتی پای گوشت و مرغ! نکته مشترک در تهیه این پای ها خمیر آن ها است و چیزی که طعم پای را خاص می نماید، مواد داخل آن محسوب می گردد.

روش های مختلف طرز تهیه پای سیب و دسرهایی با طعم مجذوب کننده!

پای سیب هم یکی از همان پای های پرطرفدار و خوشمزه است. شاید با تماشا ظاهر پای سیب به این فکر کنید که طرز تهیه پای سیب سخت است؛ اما واقعاً این طور نیست و تنها باید اصول آن را یاد بگیرد. از انواع پای سیب می توان به پای سیب و دارچین، پای سیب فرانسوی و پای سیب آمریکایی اشاره نمود؛ البته این دسر را می توان بدون فر هم تهیه کرد. در ادامه این مطلب از مجله خبرنگاران همراه ما باشید تا روش های مختلف درست کردن این دسر را بیاموزید.

انواع پای سیب

تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازی 60 دقیقه
زمان پخت30 تا 60 دقیقه
میزان سختیمیانه

طرز تهیه پای سیب و دارچین

احتمالاً رایج ترین نوع پای سیب همین پای سیب و دارچین است که اغلب ما با آن آشنایی داریم؛ پس اول به سراغ این دسر می رویم. ترکیب طعم سیب و دارچین، یک دسر خوشمزه و مجذوب کننده است که از محبوب ترین انواع پای سیب محسوب می شود.

مواد لازم برای تهیه مواد داخل پای سیب و دارچین

برای درست کردن مواد داخل پای سیب و دارچین، به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
سیب خرد شده8 پیمانه
شکرنصف پیمانه
آرد چند منظورهیک چهارم پیمانه
عصاره وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
شکر قهوه اییک چهارم پیمانه
پودر دارچین1 قاشق چایخوری
نمکیک چهارم قاشق چایخوری
جوز هندی (اختیاری)به میزان دلخواه

مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب

آماده کردن خمیر پای سیب هم احتیاجمند مواد اولیه ای است که در جدول زیر معرفی نموده ایم:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
آرد سفید یا آرد چند منظوره2 و یک چهارم پیمانه
شکر دانه ریز1 قاشق غذاخوری
نمکنصف قاشق غذاخوری
کره سرد (به شکل مکعب ریز برش خورده)1 پیمانه
آب یخ7 قاشق غذاخوری
شیر1 قاشق غذاخوری
پودر قند (برای تزیین)به میزان دلخواه

مراحل تهیه مواد داخل پای سیب و دارچین

ابتدا مطابق مراحل زیر، مواد داخل پای سیب و دارچین را آماده کنید:

  • مرحله اول: سیب های خرد شده را داخل کاسه ای بزرگ بریزید.
  • مرحله دوم: وانیل، یک چهارم پیمانه آرد، شکر دانه ریز و شکر قهوه ای را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله سوم: دارچین، نمک و در صورت تمایل کمی جوز هندی روی سیب ها بپاشید و مخلوط کنید. سپس کاسه را کنار بگذارید تا مواد با سیب ترکیب شوند و بعد به سراغ درست کردن خمیر پای بروید.

مراحل تهیه خمیر پای سیب و دارچین

در ادامه طرز تهیه پای سیب دارچین خوشمزه، به سراغ درست کردن خمیر پای می رویم:

  • مرحله اول: آرد، شکر و نمک را داخل غذاساز بریزید و مکعب های تکه شده کره را اضافه کنید. دستگاه را روشن نموده و منتظر بمانید تا تکه های کره در حد نخود فرنگی ریز شوند.
  • مرحله دوم: سپس آب سرد را به خمیر اضافه کنید و به هم زدن آن ادامه دهید تا خمیر فرم بگیرد.
  • مرحله سوم: روی سطح صاف کمی آرد بپاشید، خمیر درست شده را به شکل یک توپ بزرگ در آورید و روی آرد بگذارید.
  • مرحله چهارم: خمیر را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام از این نیمه ها را به صورت دایره دیسکی شکل در بیاورید. در ادامه یکی از این خمیر ها را داخل یخچال بگذارید.
  • مرحله پنجم: خمیر دیگر را با یاری دست یا وردنه در حدی پهن کنید که میزان یک دایره به قطر 30 سانتی متری شود.

مراحل درست کردن پای سیب و دارچین

حال که خمیر و مواد میانی پای سیب آماده شده است، ادامه مراحل طرز تهیه پای سیب و دارچین را دنبال کنید:

  • مرحله اول: یک ظرف پای انتخاب کنید، کف آن را خوب چرب نموده و آرد بپاشید. (لازم نیست حتماً از ظرف پای بهره ببرید؛ در سینی معمولی فر هم می توانید تمام این کارها را انجام دهید.) حالا خمیر را در کف ظرف پای یا سینی فر بگذارید.
  • مرحله دوم: سیب ها را دوباره هم بزنید تا مواد کاملاً با هم مخلوط شوند و سپس آن ها را روی خمیر بریزید.
  • مرحله سوم: خمیر دوم که در یخچال گذاشته بودید را بیرون بیاورید، آن را به میزان خمیر اول پهن کنید و روی مواد میانی قرار دهید. چند شکاف هم روی خمیر بالایی به وجود آورید تا بخار آب خارج شود.
  • مرحله چهارم: اگر دوست داشته باشید می توانید سطح رویی خمیر را مشبک درست کنید. برای طرز تهیه پای سیب حصیری کافی است تا خمیر دوم را به صورت نوار های مساوی برش بزنید و روی خمیر اول مثل بافت حصیری قرار دهید.
  • مرحله پنجم: روی سطح خمیر با یاری فرچه شیر بمالید، کمی پودر قند بریزید و پای را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
  • مرحله ششم: در این فاصله فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد روشن کنید تا به خوبی داغ شود.
  • مرحله هفتم: سپس پای را برای مدت 20 دقیقه در دمای 200 درجه سانتی گراد داخل فر بگذارید. سپس دما را به 180 درجه برساند و برای 40 تا 50 دقیقه دیگر به پخت پای ادامه دهید.
  • مرحله هشتم: وقتی از پخت پای سیب مطمئن شدید، آن را از فر خارج کنید. قبل از سرو پای، حتماً دو ساعت فرصت بدهید تا دسر به دمای اتاق برسد و مایع داخل آن به خوبی فرم بگیرد.

طرز تهیه پای سیب آمریکایی

شباهت زیادی بین پای سیب معمولی با نوع آمریکایی آن وجود دارد؛ فقط کمی مواد آن فرق دارد. طرز تهیه پای سیب به شیوه آمریکایی ایده مجذوب کنندهی است که پیشنهاد می کنیم تا آن را امتحان کنید.

مواد لازم برای داخل پای سیب

در اولین گام از طرز تهیه پای سیب آمریکایی ، مواد اولیه زیر را برای درست کردن مواد داخل پای فراهم کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
سیببه میزان لازم
دارچینبه میزان لازم
کره1 قاشق چایخوری
شکریک چهارم پیمانه

مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب آمریکایی

خمیر پای سیب آمریکایی نیز با استفاده از مواد اولیه نیز آماده می شود:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
آرد400 گرم
پودر شکر120 گرم
کره سرد150 گرم
تخم مرغ1 عدد
آب یخ4 قاشق غذاخوری
وانیلنوک قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ و شکر (برای رومال پای سیب)به میزان لازم

مراحل تهیه مواد داخل پای سیب آمریکایی

روش تهیه مواد داخل پای سیب آمریکایی، مطابق مراحل زیر است:

  • مرحله اول: سیب ها را به میزان های دلخواه ولی نازک خرد کنید.
  • مرحله دوم: شکر، کره و دارچین را با سیب ها مخلوط کنید و سپس آن ها روی حرارت بگذارید تا سیب ها پخته شده و حالت کمپوت به خود بگیرند.
  • مرحله سوم: مواد را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملاً خنک شود.

مراحل تهیه خمیر پای سیب آمریکایی

در ادامه باید خمیر پای را آماده کنید و سپس به سراغ ترکیب مواد میانی و خمیر بروید:

  • مرحله اول: در یک کاسه بزرگ کره سرد مکعبی خرد شده، پودر شکر و آرد را با هم مخلوط کنید و با نوک انگشتان به خوبی ورز بدهید تا حالت آردی درشت به خود بگیرد.
  • مرحله دوم: سپس وانیل، آب یخ و تخم مرغ را اضافه نموده و باز هم با دست ورز بدهید تا فرم بگیرد.
  • مرحله سوم: خمیر آماده شده را داخل سلفون بگذارید و حداقل به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله چهارم: بعد از یک ساعت خمیر را از یخچال خارج نموده و دو نصف کنید.
  • مرحله پنجم: روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و نیمی از خمیر را روی آن پهن کنید. دقت داشته باشید که ضخامت خمیر از یک سانتی متر بیشتر نشود.
  • مرحله ششم: خمیر را داخل ظرف پای یا سینی فر بگذارید تا ظرف را بپوشاند.
  • مرحله هفتم: مواد میانی یعنی سیب ها را داخل خمیر بگذارید، تکه بعدی خمیر را پهن کنید و روی سیب ها قرار دهید. با استفاده از یک چاقو، چند شیار روی خمیر ایجاد کنید تا هنگام پخت، بخار آب خارج شود.
  • مرحله هشتم: روی خمیر کمی زرده تخم مرغ و شکر بمالید و به مدت 30 دقیقه داخل فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا بپزد.

طرز تهیه پای سیب فرانسوی

پای سیب فرانسوی معمولاً لایه خمیر رویی را ندارد و همان خمیر زیری روی مواد بر می شود؛ به همین علت زیبایی بیشتری دارد. بسیاری از افراد برای پذیرایی در مهمانی ها، پای سیب فرانسوی را ترجیح می دهند.

مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب فرانسوی

در طرز تهیه پای سیب فرانسوی ، برای درست کردن خمیر پای به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
آرد چند منظورهیک و نیم پیمانه
نمکنصف قاشق چایخوری
شکر دانه ریز2 قاشق غذاخوری
کره سرد مکعبی خرد شدهیک و نیم پیمانه
آب یخیک چهارم پیمانه

مواد لازم برای داخل پای سیب فرانسوی

مواد اولیه جدول زیر، برای درست کردن مواد داخل پای سیب ضروری است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
سیب3 عدد بزرگ
شکریک سوم پیمانه
عصاره وانیل1 قاشق چایخوری
دارچین1 قاشق چایخوری
کره ذوب شده2 قاشق غذاخوری
نمکیک هشتم قاشق چایخوری
آرد چند منظوره1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ هم زده1 عدد
پودر قند2 قاشق غذاخوری
ژله یا مربای زردآلو (اختیاری)1 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه خمیر پای سیب فرانسوی

برای درست کردن پای سیب با روش فرانسوی، ابتدا باید مطابق مراحل زیر خمیر پای را آماده کنید:

  • مرحله اول: آرد، نمک و شکر را داخل غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید. کره سرد شده را بیفزایید، تا حدی که تکه های کره به میزان نخود شود.
  • مرحله دوم: سپس آب یخ را اضافه کنید و به هم زدن مواد در غذاساز ادامه دهید تا خمیر فرم بگیرد.
  • مرحله سوم: روی یک سطح صاف کاغذ روغنی بگذارید و کمی آرد بپاشید. خمیر را از دستگاه خارج کنید و روی سطح صاف ورز دهید تا شکل منسجمی به خود بگیرد.
  • مرحله چهارم: روی سطح کار، باز هم آرد بپاشید و این بار خمیر را با وردنه به آرامی پهن کنید. خمیر را به شکل دایره ای به قطر 20 سانتی متر یا کمی بیشتر برسانید و سپس داخل یخچال بگذارید.

مراحل آماده سازی مواد داخل پای سیب فرانسوی

مراحل درست کردن مواد داخل پای و خود پای سیب فرانسوی به توضیح زیر است:

  • مرحله اول: سیب ها را پوست بگیرید، هسته آن ها را جدا کنید و برش بزند. شکل برش های سیب به سلیقه شما بستگی دارد، اما سعی کنید که زیاد ضخیم نباشند.
  • مرحله دوم: داخل یک کاسه سیب، شکر، وانیل، دارچین، کره ذوب شده و نمک را با هم ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و روی کاغذ روغنی سینی فر قرار دهید.
  • مرحله چهارم: سیب های برش خورده را به شکل دایره هم مرکز داخل خمیر بچینید. برای این کار از وسط خمیر آغاز کنید و حدود پنج سانتی متر از لبه خمیر را خالی بگذارید.
  • مرحله پنجم: وقتی همه سیب ها را چیدید، لبه های خمیر را به سمت داخل برگردانید. برای این کار ممکن است لازم باشد تا کمی لبه خمیر را چین بدهید.
  • مرحله ششم: روی لبه های بالا آماده خمیر، کمی زرده تخم مرغ و روی کل پای سیب، پودر قند بریزید. حالا خمیر را به مدت 15 تا 20 دقیقه در یخچال بگذارید.
  • مرحله هفتم: فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا به خوبی داغ شود. سپس پای سیب را به مدت 55 تا 60 دقیقه در فر بگذارید تا لبه های آن برشته شود.
  • مرحله هشتم: در صورت تمایل می توانید در سرانجامی کار، وقتی پای سیب فرانسوی شما کمی خنک شد، ژله یا شربت مربای زردآلو را روی سیب ها بریزید.

نکته: طرز تهیه پای سیب فرانسوی بدون فر نیز امکان پذیر است که در بخش بعد به معرفی آن پرداخته ایم.

طرز تهیه پای سیب بدون فر

برای پخت کیک، تارت یا پای سیب لازم نیست تا حتماً فر داشته باشید و می توانید خودتان یک فر دستی درست کنید. برای تهیه کیک پای سیب و دارچین بدون فر یا دیگر انواع پای سیب مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: یک قابلمه بزرگ تر از قالب پای سیب را روی حرارت بگذارید و فرصت دهید تا به خوبی داغ شود. از یک پایه فلزی یا حتی قالب های شیرینی فلزی به عنوان پایه بهره ببرید و آن را داخل قابلمه قرار دهید.
  • مرحله دوم: کمی آب داخل قابلمه بریزید، قالب تارت یا کیک را روی پایه بگذارید، درب قابلمه را دمکنی بکشید و آن را روی قابلمه قرار دهید.
  • مرحله سوم: معمولاً بعد از 40 دقیقه پای سیب آماده است. در سرانجام شعله را خاموش کنید و 15 دقیقه زمان دهید تا حرارت قابلمه کم شود و سپس پای سیب را خارج کنید.

نکات تکمیلی طرز تهیه پای سیب

در طرز تهیه پای سیب با روش های مختلف، نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا در نهایت یک دسر حرفه ای و خوشمزه داشته باشید:

  • برای پخت هر نوع پای حتماً از آرد مرغوب بهره ببرید، چراکه روی کیفیت خمیر پای سیب بسیار تأثیرگذار است.
  • برای پای سیب یا هر نوع پای دیگر از کره سرد بهره ببرید و اگر می خواهید خمیر را با دست ورز دهید، از نوک انگشت بهره ببرید تا گرمای کف دستتان ترکیب خمیر را به هم نزند.
  • پای سیب آماده شده ولی نپخته را می توانید تا سه ماه در فریزر نگه دارید. بعد از خارج کردن از فریزر هم می توانید بلافاصله آن را در فر بپزید، البته دقت داشته باشید که زمان بیشتری صرف پخت آن خواهد شد.
  • برای اینکه کف پای سیب حالت خمیری نگیرد و ترد شود؛ بعد از پخت تارت، شعله پایین فر را برای مدت کوتاهی روشن کنید یا پای سیب را داخل ماهیتابه بگذارید تا برشته شود.
  • برای پخت پای سیب ترجیحاً از قالب یا سینی فلزی بهره ببرید، چراکه زودتر گرم می شود و سبب ترد شدن بیشتر خمیر خواهد شد.
  • سیب های زرد نسبت به سیب قرمز خوش طعم تر هستند و بافت بهتری دارند، ولی به علت طعم ترش آن ها ممکن است برای همه مجذوب کننده نباشند. البته انتخاب نوع سیب در طرز تهیه انواع پای سیب به سلیقه شما بستگی دارد.

روش نگهداری پای سیب

حال که طرز تهیه پای سیب را با روش های مختلف آموزش دیده اید، اکنون این سوال پیش می آید که پای سیب را چگونه نگهداری کنیم؟ پای سیب را پس از خنک شدن داخل یک ظرف درب دار قرار دهید یا روی آن را سلفون بکشید؛ سپس دسر را در یخچال بگذارید. انواع پای سیب همانند پای سیب هلندی به مدت 4 تا 5 روز در یخچال سالم می ماند و قابل استفاده است.

جلوگیری از خراب شدن پای سیب

اگر پای سیب بیرون از یخچال باقی بماند، خراب می شود. بعلاوه برای جلوگیری از خراب شدن پای سیب، دقت داشته باشید که ظرف نگهداری از آن کاملا تمیز و خشک باشد. ضمناً دقت کنید که پای سیب در معرض هوای آزاد قرار نگیرد تا بافت خود را از دست ندهد.

یک عصرانه مجذوب کننده و خوشمزه با انواع پای سیب!

در این مطلب از مجله خبرنگاران به آموزش طرز تهیه پای سیب به روش های مختلف پرداختیم و شما را با نکات و فوت و فن های آن آشنا کردیم. پای سیب یک عصرانه خوشمزه با ظاهری مجذوب کننده است که انتخابی مناسب برای پذیرایی در مهمانی ها و دورهمی ها محسوب می شود. شما می توانید انواع پای سیب را در منزل درست کنید یا تهیه این دسر را به خبرنگاران بسپارید. با سرویس سفارش انلاین شیرینی می توانید به سادگی چند کلیک، انواع کیک و دسر را سفارش دهید و پس از مدت کوتاهی درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

انواع پای سیب چیست؟

از معروف ترین انواع پای سیب می توان به پای سیب و دارچین، پای سیب فرانسوی و پای سیب آمریکایی اشاره نمود که هر یک طعمی فوق العاده دارند.

چه نوع سیبی برای تهیه پای سیب مناسب است؟

انتخاب سیب زرد یا قرمز برای تهیه پای، به ذائقه شما بستگی دارد؛ اما سیب زرد به علت ترشی کمی که دارد، موردپسند همه قرار نمی گیرد.

آیا می توان پای سیب را بدون فر درست کرد؟

بله، در طرز تهیه پای سیب بدون فر ابتدا یک قابلمه بزرگتر از قالب پای انتخاب کنید و کف آن یک توری فلزی به عنوان پایه قرار دهید. حالا داخل قابلمه کمی آب بریزید و ظرف پای سیب را روی پایه بگذارید. درب قابلمه را دمکنی بکشید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید تا پای سیب پخته شود.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 24 بهمن 1403 بروزرسانی: 24 بهمن 1403 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 2371

به "روش های مختلف طرز تهیه پای سیب و دسرهایی با طعم مجذوب کننده!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های مختلف طرز تهیه پای سیب و دسرهایی با طعم مجذوب کننده!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید