سفر چطور باعث شادی می گردد؟

به گزارش مجله گوگل ایرانی، زمانی بود که سفر رفتن برای شاد شدن و روبه راه شدن چندان متداول نبود. بیشتر سفرها یا به قصد تحصیل بود یا دید و بازدید، یا درمان و کار. ولی هرچه زمان گذشت سفر به عنوان یکی از راه های موثر در شادی، بیشتر مورد توجه نهاده شد و حتی به حوزه پزشکی و روانپزشکی نیز راه پیدا کرد. به طوری که امروز وقتی برای کسی از حال بدت می گویی، یکی از پیشنهادها این است: سفر برو. سفر رفتن برای بسیاری نجات دهنده است و پادزهری ست که می تواند دردها را التیام ببخشد. اما سفر چطور باعث شادی می گردد؟ ما در خبرنگاران تریپ از تأثیرات سفر روی شادی نوشته ایم.

سفر چطور باعث شادی می گردد؟

آلن دوباتن، نویسنده کتاب هنر سیر و سفر می گوید: آژانس های مسافرتی به جای اینکه از ما درباره جایی که می خواهیم برویم بپرسند باید این سوال را مطرح نمایند که در زندگی ات چه چیزی را می خواهی تغییر بدهی؟ در سفر با تجربه و مشاهده سروکار داری، با لمس کردن چیزها، با دیدن جاها، با چشیدن مزه های نو و هم صحبت شدن با آدم های تازه. و این تجربه ایست که نمی گردد با خرید خانه و ماشین مقایسه اش کرد. سفر این فرصت را به ما می دهد که دیگر فقط غرق رویا نشویم. خودمان برویم و رویا را محقق کنیم. مثل وقتی که تعریف غذایی را شنیده ای و اولین قاشق را که می گذاری در دهانت همه چیز واقعی و ملموس می گردد.

خوشی با دوام

می توانی پول سفر را خرج خرید چیزهای دیگری کنی، ساعت بخری یا گوشی موبایل نو. ولی شادی ای که از خرید هرکدام از آنها دست می دهد به پای شادی سفر نمی رسد. نتایج تحقیقات اخیر محققان دانشگاه کرنل آمریکا نشان داده شادی ای که در پی خرید چیزهای روزمره بدست می آوری شادی ای نسبی است. به سرعت در زندگیت تبدیل به چیزی عادی می گردد و به زودی از آن خسته می شوی.

براساس نتایج تحقیقات دیگری که به وسیله جمعی از روانشناسان موسسه فناوری ماساچوست اجرا شده، سفر به جایی سرسبز و خوش آب و هوا تا سال ها می تواند سلامت روحی را بهبود ببخشد. این محققان معتقدند وقتی سفر می روی به تجربه ای می رسی که از نوع کشفی تازه است. و اثرش به این زودی ها از زندگیت بیرون نمی رود و آن را با داشتن چیزهای کوچک نمی گردد مقایسه کرد. آنها معتقدند حتی اگر تجربه سفر بد و آنقدرها که باید لذت بخش نباشد، باز هم از مرور خاطراتش نتیجه ای بدست می آوری که روی فکر و فکرت تاثیر می گذارد.

سفر کجا بریم؟

اعتماد به نفست را بالا می برد

سفر همه چیز است. مجموعه ای است از شادی، ترس، عشق، نفرت، تعجب و سردرگمی. و همه اینها شخصیتت را شکل می دهد. بر اساس مطالعات دانشگاه کنکورد که در سال 2014 روی 1200 نفر اجرا شده، وقتی عزت نفس افراد مسن با ناراحتی، اضطراب و تنهایی کم می گردد، کورتیزول هورمون استرس افزایش پیدا می نماید که این موضوع می تواند عامل بیماری های قلبی- عروقی باشد. این درحالی است که وقتی سفر می کنی امکان روبروه و گفت و گو با آدم های زیادی را پیدا می کنی. و همین تو را از تنهایی و انزوا بیرون می آورد، اعتماد به نفست را بالا می برد و استرس را کم می نماید.

این محققان معتقدند سفر باعث می گردد با دنیاهایی فراتر از فکر محدود خودت روبرو شوی و بفهمی مردم در بقیه جاها چطور زندگی می نمایند و روبرو با همه اینها تو را از تنهایی و رویا بیرون می آورد و وقتی از دنیای خودت بیرون بیایی اعتماد به نفس قبول کردن چیزهای مختلف و غیرمنتظره را هم پیدا می کنی. آن موقع که در حال راندن در جاده ای هستی و اتفاق ناخواسته ای می افتد، باید برایش راه حلی پیدا کنی و این اعتماد انجام کارها را بالا می برد و از تو آدم منعطفی می سازد. جان اشتاین بک می گوید سفر مثل ازدواج است. بزرگ ترین اشتباه این است که فکر کنی همه چیز تحت کنترل توست.

همکلام شدن با آدم های نو

در سفر شانس دیدار و حرف زدن با آدم های نو را داری. و همکلام شدن با هرکدام از آنها پر از تجربه تازه است. در سفر مرزهای کمتری برای ارتباط برقرار کردن با آدم ها به وجود می آید. ساختارهای زندگی روزمره تا حدی شکسته می گردد. و راحت تر می توان با بقیه معاشرت کرد. تعاملات اجتماعی احساس بهتری به ما می دهد. اینکه دقایقی را کنار زنی محلی بایستی و با او گپ بزنی، دیدار متفاوتی خواهد بود. می توانی به داستانش گوش کنی و از او بیاموزی.

گوستاو فلوبر می گوید سفر آدم ها را فروتن می نماید چون در سفر شما پهناور بودن دنیا را درک می کنید. سفر فقط سرگرم نماینده و هیجان انگیز نیست. پرده ها کنار می رود و می فهمی دنیای دیگری هم غیر از دنیای تو وجود دارد.

خصوصیات همسفر خوب چیست؟

فاصله از نگرانی ها

براساس مطالعه مشترک کمیته مطالعات بازنشستگی پیری و انجمن مسافرتی آمریکا، زنانی که حداقل دو بار در سال سفر می فرایند کمتر از آنهایی که هر شش سال یا بیشتر سفر می نمایند، به حمله قلبی دچار می شوند. چون فکر در سفر آرام تر است. بعلاوه مردانی که به طور سالانه سفر نمی فرایند در مقایسه با آنهایی که سفر می فرایند خطر مرگشان 20 درصد بیشتر است و 30 درصد نیز بیشتر به بیماری های قلبی مبتلا می شوند.

استرس کمتر

به غیر از مواردی که از پرواز جا می مانید، سفر استرس را کم می نماید. نتایج یک تحقیق نشان می دهد سه روز بعد از سفر، احساس اضطراب کمتر می گردد و آرام تر هستیم و این حالت تا هفته ها ادامه دارد. بیشتر مردم در سفر شادترند و کمتر نگران کار هستند. نتایج تحقیق محققان دانشگاه کرنل نشان می دهد حتی برنامه ریزی برای سفر نیز تاثیر مستقیمی روی شادی می گذارد.

پژوهشگران هلندی به تازگی درباره ارتباط بین شادی و سفر، تحقیق نموده اند. آنها سطح رضایت 1530 بزرگسال هلندی را مورد مطالعه قرار دادند که 974 نفر آنها در طول مطالعه در تعطیلات بودند. این پژوهشگران متوجه شدند ماجراجویی خود باعث احساس شادی می گردد و این حس شاد بودن، حتی در زمانی که خاطرات سفر را مرور می کنیم هم ادامه پیدا می نماید. میریام هارری، سفرنامه نویس فرانسوی می گوید: سفر کردن، فقط دیدن کردن و عکس گرفتن نیست. تغییراتی ایجاد می نماید. با انسان می ماند و شیوه زندگی اش را تغییر می دهد.

انتخاب مقصد مناسب

و در آخر برای اینکه سفر خوبی داشته باشید مهم ترین کار انتخاب مقصدی است که با روحیه تان سازگار باشد. هیچ کدام از ما همه مقاصد گردشگری را نمی شناسیم، اما با جست وجویی ساده می توانیم جایی را انتخاب کنیم که روبه راهمان می نماید. تا چند سال پیش حتی اگر می توانستید مقصد دلخواهتان را پیدا کنید، انتخاب و رزرو اقامتگاه کار ساده ای نبود، اما این روزها به لطف تکنولوژی می گردد گزینه های مختلف را آنالیز و مناسب ترین را انتخاب کرد.

خبرنگاران تریپ یکی از جامع ترین سامانه هایی است که به یاری آن می توانید به انواع هتل ها، اقامتگاه ها و پروازها دسترسی داشته باشید، مناسب ترین گزینه را به طور آنلاین رزرو کنید، از انتخاب هوشمندانه تان لذت ببرید و تجربه خوشی از سفر بسازید.

چطور مقصد بعدی سفر را انتخاب کنم؟

منبع: اسنپ تریپ
انتشار: 12 بهمن 1400 بروزرسانی: 12 بهمن 1400 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 1906

به "سفر چطور باعث شادی می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر چطور باعث شادی می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید