2 طرز تهیه سوهان عسلی به روش بازاری در 4 مرحله آسان

به گزارش مجله گوگل ایرانی، سوهان عسلی جزو محسوب می گردد. در این مقاله از ما طرز تهیه سوهان عسلی به 2 روش با شکر و بدون شکر (رژیمی) با بافت ترد و خوشمزه به علاوه فوت و فن های ترد شدن سوهان عسلی و دلیل سفت شدن سوهان عسلی را به شما آموزش می دهیم. با همراه باشید.

2 طرز تهیه سوهان عسلی به روش بازاری در 4 مرحله آسان

مواد لازم تهیه سوهان عسلی (برای 400 گرم سوهان عسلی)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
انواع مغز (خلال پسته، خلال بادام و …)1 لیوان فرانسوی دسته دار
عسل1 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)1 قاشق غذاخوری
کره50 گرم

مدت زمان آماده سازی مواد: 5 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت سوهان عسلی: 20 دقیقه

میزان کالری: حدود 60 کیلوکالری در 1 سوهان عسلی

مراحل طرز تهیه سوهان عسلی خانگی

سوهان عسلی از جمله خوشمزه ترین شیرینی های ایرانی است. دسر سوهان عسلی برخلاف اسمش یکی از آسان ترین انواع شیرینی خانگی است که مثل در خانه می توانید درست کنید. برا آموزش طرز تهیه سوهان عسلی مرحله به مرحله زیر را انجام دهید.

مرحله اول: شکر را ذوب کنید

ابتدا برای طرز تهیه سوهان عسلی نرم، کف یک سینی را فویل آلومینیومی نازک پهن کنید و کنار بگذارید. یک تابه را روی حرارت بگذارید و شکر را در آن بریزید. آغاز به هم زدن شکر روی حرارت ملایم کنید. شکر باید روی حرارت ذوب گردد و حالت مایع به خودش بگیرد.

در صورت تمایل می توانید شکر را از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی بخرید.

مرحله دوم: کره و زعفران دم نموده را اضافه کنید

وقتی رنگ شکر کاراملی و کاملا نرم شد، عسل را اضافه کنید و هم بزنید تا عسل در شکر ذوب شده، حل گردد. بعد از حل شدن عسل، کره را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب گردد. سپس زعفران دم نموده را اضافه کنید. در این مدت مدام مایه سوهان را هم بزنید و شعله گاز را روی ملایم ترین حالت تنظیم کنید تا شکر نسوزد و تلخ نگردد.

انواع کره حیوانی و گیاهی، زعفران و عسل را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله سوم: مغزها را اضافه کنید

در آخر، مغزها را اضافه کنید و در حدی هم بزنید که مغزها در مایه سوهان عسلی، به طور یکنواخت پخش شوند. بعد از افزودن مغزها، زیاد مواد را هم نزنید چون سوهانتان سفت می گردد. سپس شعله گاز را خاموش کنید. تابه را روی حرارت بردارید. در این مرحله سرعت عمل داشته باشید.

با قاشق، از مواد سوهان بردارید و روی فویل بریزید و کمی پهن کنید، در حدی که نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم باشد. همه مایه سوهان را به همین ترتیب در سینی بریزید.

انواع مغزها را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله چهارم: مایه سوهان عسلی را سرو کنید

سینی حاوی سوهان عسلی را در دمای محیط یا در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و سفت گردد. سپس سوهان ها را از فویل جدا کنید و در کنار چای یا قهوه سرو کنید. برای نگهداری سوهان عسلی، آن را در ظرف دربسته و در یخچال قرار دهید. می توانید به مدت 1 ماه سوهان عسلی را در یخچال نگهداری کنید.

مواد لازم برای تهیه سوهان عسلی بدون شکر

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
عسل40 گرم
کره یا روغن مایع40 گرم
گلاب یا آب20 گرم
شیره انگور50 گرم
زعفران دم نموده1 قاشق غذاخوری
خلال بادام100 گرم
خلال پسته50 گرم

مدت زمان آماده سازی مواد: 10 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت سوهان عسلی بدون شکر: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه سوهان عسلی بدون شکر با شیره

در این روش، به جای شکر، از شیره انگور یا خرما استفاده می گردد. این روش تهیه سوهان عسلی رژیمی است ولی در مصرف آن نباید زیاده روی کنید. در ادامه مراحل تهیه سوهان عسلی با شیره را دنبال کنید.

مرحله اول: مواد سوهان عسلی را با هم ترکیب کنید

یک تابه یا قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و شیره انگور و عسل را به آن اضافه کنید. وقتی شیره و عسل کاملا با هم ترکیب و یکدست شدند، کره را اضافه کنید. اجازه دهید مواد با هم کمی تفت بخورند و محلولی که دارید، کمی کف کند. سپس خلال بادام و پسته را اضافه کنید و این مایه را مدام هم بزنید.

شیره انگور را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله دوم: سوهان عسلی را در سینی بریزید

در آخر، زعفران دم نموده را اضافه کنید. کمی مواد را روی حرارت نگه دارید تا قوام پیدا کند ولی نسوزد. سپس سوهان را از روی حرارت بردارید و در سینی به صورت جدا از هم یا یکدست بریزید. سینی را در یخچال یا دمای محیط بگذارید تا سوهان سفت گردد. سپس سوهان عسلی از سینی جدا نموده و سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای سوهان

نکات مهم در طرز تهیه سوهان عسلی نرم به روش بازاری

  • برای طرز تهیه سوهان عسلی با روغن، به جای کره، از 2 قاشق غذاخوری روغن مایع بهره ببرید.
  • برای تفت دادن مواد سوهان عسلی از قاشق چوبی بهره ببرید. قاشق فلزی رسانای دما است و گزینه مناسبی برای هم زدن مایه این شیرینی نیست.

    اگر مایه سوهان عسلی زیاد است و در زمان کم نمی توانید سوهان عسلی را در سینی بریزید، سینی را روی شعله گاز بگذارید و زیر آن را شعله پخش کن قرار دهید. ولی مراقب باشید شعله زیاد نباشد که سوهان ها نسوزند. این کار مخصوصا برای وقتی که مایه سوهان عسلی به میزان کافی قوام نگرفته مناسب است.

  • برای طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی، به جای انواع مغزها فقط از کنجد استفاده می گردد و بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید.
  • در طرز تهیه سوهان عسلی با گردو، به عنوان خلال پسته و بادام، باید گردوی خرد شده به مایه سوهان اضافه کنید.
  • اگر سوهان عسلی قبل از ریختن در سینی سفت شد کمی دیگر روی شعله گاز گرم کنید.
  • سینی فلزی که برای ریختن سوهان در آن استفاده می کنید باید صاف و بدون پستی و بلندی و فرورفتگی بوده و کاملا صاف و هموار باشد.
  • برای طرز تهیه سوهان عسلی زعفرانی، 2 قاشق مرباخوری زعفران دم نموده غلیظ اضافه کنید.
  • شیرینی خانگی سوهان عسلی را در ظرف در بسته و در جای خشک و خنک به مدت طولانی و حدود 1ماه می توانید نگهداری کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن سوهان عسلی

چرا سوهان عسلی تلخ می گردد؟

  • اگر در زمان ذوب کردن شکر و حرارت دادن مواد سوهان عسلی، حرارت زیاد باشد، مایه سوهان می سوزد و تلخ می گردد.
  • از مغزیجات تازه و باکیفیت بهره ببرید. اگر مغزها مانده و تلخ باشند، سوهان عسلی را تلخ می نمایند.

چرا سوهان عسلی سفت می گردد؟

  • باید بعد از اضافه کردن مغزها، از هم زدن زیاد مواد خودداری کنید.
  • برای ریختن و فرم دادن سوهان عسلی در سینی، باید سریع عمل کنید. اگر این کار را به کندی انجام دهید، سوهان به سرعت سفت می گردد و دیگر قابل فرم دادن نیست. به محض برداشتن تابه از روی حرارت، معطل نکنید و به سرعت مایه سوهان را در سینی فرم دهید.

چرا سوهان عسلی به ظرف می چسبد؟

اگر مایه سوهان به میزان کافی قوام نگرفته باشد و زود از روی حرارت برداشته باشید، بعد از ریختن و فرم دادن در سینی، به خوبی خودش را نمی گیرد و به ظرف می چسبد.

چرا سوهان عسلی به دندان می چسبد؟

علت چسبیدن سوهان عسلی استفاده از شکر زیاد، نسبت به دیگر مواد سوهان است. شکر را باید بر اساس دستور تهیه سوهان، میزان کنید. البته در کل هم سوهان بعد از ذوب شدن، کمی حالت چسبندگی دارد ولی این میزان زیاد نیست.

چرا سوهان عسلی شکرک می زند؟

علت شکرک زدن سوهان عسلی این است که مواد سوهان بیش از حد، هم زده شده اند.

محصولات مرتبط

بادام درختی میانه 30 گرمی مزمز

34,900 تومان 39,000 تومان 11% تخفیف

مغز پسته نمکی 27 گرمی سنجابک

68,300 تومان 69,000 تومان 1% تخفیف

زردچوبه 550 گرمی گلستان

135,900 تومان 137,900 تومان 1% تخفیف

نمک تصفیه شده خوراکی یددار دریایی دوی پک 900 گرمی دلفین

49,700 تومان 50,000 تومان 1% تخفیف

زعفران یک گرمی نوین زعفران

185,900 تومان 230,000 تومان 19% تخفیف

ارده دو آتشه 235 گرمی نیاکان

102,900 تومان 129,000 تومان 20% تخفیف

شیره خرما 450 گرمی عقاب

68,900 تومان 69,500 تومان 1% تخفیف

شیره انگور 340 گرمی برسام

101,900 تومان 120,000 تومان 15% تخفیف

مربا بالنگ شیشه بلند 310 گرمی شانا

63,900 تومان 64,990 تومان 2% تخفیف

عسل کوهستان تکنفره 70 گرم آبشن

ناموجود

روغن ذرت 1.8 لیتر گلدن مایز(مات)

283,900 تومان 299,000 تومان 5% تخفیف

قند شکسته بسته سلفونی 700 گرمی صمیم

51,900 تومان 58,308 تومان 11% تخفیف

شکر سفید 3 کیلویی خوبان

ناموجود

کره 50 گرمی پاک

15,500 تومان 17,200 تومان 10% تخفیف

گلاب 750 گرمی مادلین

79,900 تومان 95,000 تومان 16% تخفیف

گلاب ناب یک لیتری ربیع

149,900 تومان 158,000 تومان 5% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 23 تیر 1403 بروزرسانی: 23 تیر 1403 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 2278

به "2 طرز تهیه سوهان عسلی به روش بازاری در 4 مرحله آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه سوهان عسلی به روش بازاری در 4 مرحله آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید