55 نکته راهنمای خرید ماکارونی ، برترین ماکارونی جهان رو می شناسید؟
به گزارش مجله گوگل ایرانی، وقتی نام ماکارونی میاد، شاید فقط همون رشته های اسپاگتی یا ماکارونی لوله ای ساده رو تصور کنید. اما واقعیت اینه که جهانی پاستا (ماکارونی زیر مجموعه پاستا هستش)، خیلی گسترده تر و متنوع تر از این حرف هاست. بیش از 600 نوع پاستا در جهان ثبت شده که هر کدوم شکل، کاربرد و حتی سس مخصوص خودشون رو دارن. البته، برای خرید پاستا و ماکارونی و لازم نیست همه 600 نوع رو بشناسید؛ اما دونستن دسته بندی ها و نکات مهم باعث می شه برترین انتخاب رو برای آشپزی روزمره یا مهمونی ها داشته باشید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا راهنمای خرید ماکارونی و نکات مهم در این زمینه رو با شما به اشتراک بذاریم.

چرا موقع خرید ماکارونی باید به شکل ظاهریش توجه کنیم؟ راز سس ها و فرم ها
موقع خرید ماکارونی، پاستا و لازانیا شاید در نگاه اول فکر کنید همه پاستاها یکی هستن و فقط شکل شون فرق می کنه. اما واقعیت اینه که فرم هر پاستا نقش خیلی مهمی در مزه و کیفیت غذا داره. دلیلش هم اینه که شکل و سطح ماکارونی معین می کنه سس چطور روی اون بشینه یا داخلش نفوذ کنه. برای مثال:
- پاستاهای لوله ای مثل پنه و ریگاتونی، سس رو داخل خودشون نگه می دارن و هر قاشق پرتر و دلچسب تر می شه.
- مدل های پیچ پیچی یا پروانه ای، سس رو لابه لای خم ها و پیچ ها قفل می کنن و طعم یکنواخت تری می دن.
- رشته های بلند مثل اسپاگتی یا لینگوئینی، بیشتر برای سس های رقیق و گوجه ای مناسبن چون سس به طور یکنواخت روی سطح شون می چسبه.
- حتی سطح زبر یا صاف ماکارونی هم روی نتیجه کار تاثیر داره؛ سطح زبر سس رو بهتر نگه می داره، درحالی که مدل های خیلی براق ممکنه باعث لیز خوردن سس بشن.
پس قبل از خرید ماکارونی، فقط به ظاهر یا قیمت محصول نگاه نکنید؛ به این فکر کنید که قراره چه غذایی درست کنید و چه سسی رو بهره ببرید. انتخاب درست فرم ماکارونی، دقیقا همون چیزی ست که یه غذای ساده رو به یه غذای حرفه ای تبدیل می کنه.
در صورت تمایل، برای خرید انواع و می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید:
آشنایی با کاربردها و انواع ماکارونی، اسپاگتی و لازانیا
در ادامه، رایج ترین انواع ماکارونی، اسپاگتی و لازانیا رو همراه با کاربردهای هر کدوم به شما معرفی می کنیم:
ماکارونی فرمی (Short Pasta)
این دسته پرمصرف ترین نوع ماکارونیه و توی بیشتر خونه ها پیدا می شه.
پنه (Penne):
پنه یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین ماکارونی های فرمیه. همون لوله های کوتاه با سرهای مورب که تقریبا تو همه خونه ها پیدا می شن. دلیل محبوبیتش اینه که هم برای غذاهای روزمره عالیه و هم برای مهمونی ها شیک و پرکاربرده. لوله های پنه سس های گوجه ای یا خامه ای رو خیلی خوب به خودشون می گیرن و برای غذاهای تنوری و ، و پاستای سبزیجات هم مناسبن.
ریگاتونی (Rigatoni):
ریگاتونی یکی از ماکارونی های لوله ای و نسبتاً درشت ایتالیاییه که سطحش پر از شیارهای موازیه. شاید در نگاه اول شبیه پنه به نظر بیاد، اما فرق بزرگش اینه که سایزش بزرگ تره، سرش صاف بریده شده و شیارهای عمیق تری داره. همین ویژگی ها باعث می شن ریگاتونی یکی از حرفه ای ترین و خوشمزه ترین انتخاب ها برای غذاهای پاستایی باشه. ماکارونی ریگاتونی برای سس های سنگین مثل بولونیز، راگو یا خوراک های گوشتی عالیه. البته با سس های خامه ای یا پنیر زیاد یا کانلونی (ماکارونی پر شده با مواد) هم خیلی خوب جواب می ده.
فوسیلی (Fusilli):
فوسیلی همون ماکارونی پیچ پیچی معروفه که خیلی ها دوستش دارن، مخصوصاً برای سالاد ماکارونی یا غذاهایی که ظاهر رنگارنگ و شیک می خوان. دلیل محبوبیتش اینه که پیچ هاش مثل یه تله برای سس عمل می کنن و باعث می شن هر لقمه حسابی خوش طعم بشه.
فوسیلی یکی از برترین گزینه ها برای سالاد ماکارونیه؛ چون پیچ ها سس مایونز یا سس های سبک رو نگه می دارن و مواد مثل نخودفرنگی، ذرت یا کالباس خردشده بین پیچ ها جا می گیرن. البته که برای غذاهای خامه ای مثل آلفردو هم فوق العاده ست و فوسیلی های ریز هم داخل خیلی خوب جواب می دن.
پروانه ای یا پاپیونی (Farfalle):
یکی از دوست داشتنی ترین و خوش فرم ترین مدل های ماکارونیه که بیشتر به خاطر ظاهر بامزه و مجذوب کنندهش شناخته می شه. نام ایتالیایی فارفاله به معنی پروانه هاست و اگه خوب نگاه کنید، دقیقا شبیه پروانه یا پاپیون کوچیک طراحی شده. پاستا پاپیونی از محبوب ترین انتخاب ها برای سالاده چون شکل فانتزی و مجذوب کنندهی داره و سس مایونز یا سس های سبکی مثل وینگرت به راحتی به سطحش می چسبن.
صدفی (Conchiglie):
یکی از زیباترین و پرکاربردترین فرم های پاستاست. نامش از کلمه ایتالیایی Conchiglia به معنی صدف گرفته شده، چون دقیقاً شبیه صدف دریایی طراحی شده. این ماکارونی در سایزهای مختلف (ریز، میانه و بزرگ) فراوری می شه و هر میزان، کاربرد مخصوص به خودش داره. ماکارونی صدفی ریز برای سوپ مرغ یا سوپ سبزیجات و سالاد ماکارونی، صدفی میانه برای پاستا با سس های گوجه ای یا خامه ای و گراتن، و صدفی بزرگ برای پاستاهای پرکردنی (Stuffed Shells) عالی هستن.
بیشتر بخوانید:
کاواتاپی (Cavatappi):
یکی از خوش فرم ترین مدل های پاستاست که به خاطر شکل فنری و مارپیچش خیلی محبوب شده. ظاهرش مثل یک لوله پیچ خورده ست که هم مجذوب کننده به نظر میاد و هم کاربردی ـ چون هم پیچ ها و هم سوراخ وسط لوله باعث می شن سس و مواد غذایی خوب بهش بچسبن. کاواتاپی جزو برترین انتخاب ها برای ماکارونی پنیری و سس های خامه ای مثل آلفردو یا سس قارچه. البته که توی گراتن و سالاد هم خیلی خوب خودش رو نشون می ده.
نکته: انواع ماکارونی فرمی به خاطر تنوع در شکل ظاهری و طراحی خاصی که دارن هم برای غذاهای روزمره و سریع و هم برای مهمونی ها و دورهمی ها یه گزینه عالی به حساب میان.
نکات خرید:
- سطح ماکارونی باید کمی زبر باشه تا سس بهتر بچسبه.
- مدل ضخیم تر دیرتر له می شه؛ بنابراین، برای پخت دوباره یا تنوری، ریگاتونی مناسب تره.
- مدل های کوچیک تر (مثل پروانه ای) سریع تر می پزن و برای مواقعی که عجله دارید کاملا مناسب هستن.
بیشتر بخوانید:
اسپاگتی و رشته ای ها (Long Pasta)
این دسته کلاسیک ترین و محبوب ترین نوع پاستاست.
اسپاگتی (Spaghetti):
همون ماکارونی کلاسیک و کاملا آشناست؛ رشته های بلند و استوانه ای که تقریبا توی همه خونه ها هوادار داره. ساده به نظر میاد، اما واقعیت اینه که اسپاگتی یکی از همه فن حریف ترین پاستاهاست و می تونه پایه انواع غذاهای سبک و سنگین باشه. ماکارونی اسپاگتی با سس های گوجه ای مثل ناپولیتانا یا، پاستاهای گوشتی مثل ، سس های روغنی مثل آگلیو اولیو، و پاستاهای دریایی یا حتی با مدل ایرانی عالی جواب می ده.
اسپاگتونی (Spaghettoni):
ماکارونی اسپاگتونی در واقع نسخه ضخیم تر اسپاگتی ست. یعنی همون شکل رشته ای و بلند رو داره؛ اما قطرش بیشتره و همین تفاوت کوچیک، کلی توی نتیجه غذا تاثیر می ذاره. چون دیرتر می پزه، دیرتر هم له می شه و می تونه سس های سنگین تر رو بهتر نگه داره. اگه اسپاگتی برای غذاهای روزمره و سبک مناسبه، اسپاگتونی بیشتر برای سس های غلیظ و غذاهای پرملات کاربرد داره.
کاپلینی (Capellini /Angel Hair):
یکی از نازک ترین رشته های ماکارونی ست که تقریبا به میزان مو ظریفه. این نازکی باعث می شه خیلی سریع بپزه و سبک ترین پاستا برای غذاهای ساده و سریع باشه. کاپلینی با سس های رقیق یا سبک، سوپ ماکارونی و پاستا با سبزیجات یا سبزیجات دریایی سبک عالی جواب می ده.
لینگوئینی (Linguine):
یکی از رشته ای های محبوبه که شبیه اسپاگتی، اما تخت و باریکه. این فرم باعث می شه با سس های خاص، مخصوصا سس های روغنی و دریایی، ترکیب خیلی خوبی بسازه.
بوکاتینی (Bucatini):
یکی از رشته ای های منحصر به فرده که شبیه اسپاگتی است اما وسطش توخالیه. این ویژگی باعث می شه سس و مواد غذایی وارد لوله بشن و هر لقمه پر از طعم و مجذوب کنندهیت بشه. اگه دنبال یه ماکارونی متفاوت برای سس های غلیظ یا خوراک های خوشمزه هستید، بوکاتینی انتخاب فوق العاده ایه.
نکات خرید:
- درصد پروتئین گندم (12 درصد به بالا) باعث می شه پاستا بافت محکم تری داشته باشه و کمتر به هم بچسبه.
- برای پخت آل دنته (کمی سفت) همواره زمان درج شده در روی بسته (برای پخت) رو رعایت کنید.
- رشته های بلند معمولا بسته بندی 500 گرمی دارن؛ برای یک خانواده پرجمعیت، بسته های 1 کیلویی به صرفه تره.
لازانیا (Lasagna)
لازانیا یه غذای کامل و مجلسی به حساب میاد و برای مهمونی و تولد هم انتخاب خوبیه.
لازانیا کلاسیک:
لازانیا کلاسیک یکی از شناخته شده ترین و محبوب ترین فرم های پاستاست که برخلاف رشته ای ها یا لوله ای ها، ورقه های پهن و صاف داره. لازانیا معمولا به صورت چند لایه با سس، گوشت، سبزیجات و پنیر درست می شه و غذایی بسیار پرملات و رستورانی به حساب میاد.
بیشتر بخوانید:
لازانیا بدون احتیاج به جوشاندن (No-Boil):
این نوع لازانیا یک نسخه راحت و سریع از لازانیا کلاسیکه. برخلاف لازانیا معمولی که احتیاج به پیش پخت ورقه ها داره، ورقه های No-Boil مستقیما داخل سس و فر قرار می گیرن و در حین پخت، نرم می شن. این نوع برای کسانی که دنبال راحتی و صرفه جویی در زمان هستن عالیه.
لازانیا دندانه دار:
این محصول نسخه ای از لازانیاست که ورقه هاش لبه های موج دار یا دندانه دار دارن و مثل لازانیا کلاسیک صاف نیستن. این موج ها باعث می شن سس و پنیر بین لایه ها بهتر جا بگیره و هر لقمه پرمزه تر باشه. این نوع ورقه لازانیا معمولا برای لازانیاهای مجلسی مثل و خوراک های پرملات استفاده می شه.
لازانیا تخم مرغی یا سبوس دار:
لازانیا تخم مرغی یا لازانیا سبوس دار یک نوع خاص لازانیاست که در مقایسه با لازانیا کلاسیک از ارزش غذایی بالاتری برخورداره. برای مثال، لازانیا تخم مرغی حاوی تخم مرغ بیشتره، بافت نرم تر و لطیف تری داره و رنگش کاملا زرده. از طرف دیگه، لازانیا سبوس دار از آرد کامل تهیه می شه و بافت سفت تر، قهوه ای تر و سالم تری داره. این نوع لازانیا برای افرادی که دنبال غذاهای سالم و فیبردار هستن یه گزینه ایده آله.
نکات خرید:
- اگر وقت کم دارید، نوع بدون جوشاندن رو انتخاب کنید؛ اما حتما لایه ها رو با سس کافی بپوشونید.
- ورق های ضخیم تر باعث می شن لازانیا بعد از برش خوردن وا نره.
پاستاهای روبانی یا پهن (Ribbon Pasta)
رشته های پهن، برای سس های خامه ای یا گوشتی غلیظ عالی هستن.
فتوچینی (Fettuccine):
یکی از محبوب ترین انواع ماکارونی رشته ای پهنه که عرض بیشتری نسبت به اسپاگتی و لینگوئینی داره و معمولا برای غذاهایی با سس غلیظ و خامه ای یا گوشت دار استفاده می شه. پهن بودن رشته باعث می شه سس پاستا روی سطح بیشتری بچسبه و هر لقمه پرملات و خوشمزه باشه.
تالیا تله (Tagliatelle):
یکی از انواع ماکارونی رشته ای پهن و نوارگونه ایتالیایی ست که شباهت زیادی به فتوچینی داره؛ ولی معمولا کمی باریک تر و لطیف تره. تالیاتله یکی از محبوب ترین انتخاب ها برای سس های غلیظ و گوشتیه و در غذاهای ایتالیایی به ویژه در آشپزی شمال کشور ایتالیا کاربرد فراوانی داره.
پاپاردله (Pappardelle):
یکی از پهن ترین رشته ای های ایتالیاییه که به شکل نوارهای بسیار عریض و تخت طراحی می شه. این نوع ماکارونی برای غذاهای پرملات و سس های سنگین عالیه و هر لقمه ای رو پر از طعم و بافت می کنه.
لازانت (Lasagnette):
در واقع یک نسخه کوچک تر و کوتاه تر از لازانیاست که ورقه های باریک و کوتاه داره و برای افرادی مناسبه که می خوان لازانیا رو سریع تر و راحت تر سرو کنن. این نوع پاستا با ورقه های موج دار یا صاف فراوری می شه و می تونه برای وعده های فردی یا غذاهای سبک تر کاربرد داشته باشه.
نکات خرید:
- زمان پخت رشته های پهن معمولا طولانی تره.
- برای سس های غلیظ خامه ای یا گوشتی، رشته پهن انتخاب بهتریه.
پاستاهای کوتاه خاص
این دسته خیلی متنوعه و بیشتر برای سالاد، سوپ یا غذاهای خاص استفاده می شه.
اورزو (Orzo):
ماکارونی اورزو یک نوع پاستای ریز و دانه ماننده که شکلش شبیه برنجه. در واقع به خاطر ظاهر کوچیک و دانه ای، بعضی ها اون رو با برنج اشتباه می گیرن؛ ولی اورزو از گندم ساخته می شه و کاملا پاستاست. این نوع ماکارونی برای انواع سوپ، سالاد و غذاهای تک نفره و سبک عالیه.
دیتالینی (Ditalini):
ماکارونی دیتالینی یکی از انواع ماکارونی ریز لوله ای شکله که به خاطر طراحی کوچیک و توخالی برای انواع سوپ، سالاد و خوراک مناسبه.
اورکیته (Orecchiette):
ماکارونی اورکیته یکی از انواع ماکارونی کوچک و کاسه ای شکله که هر قطعه کمی گرد و گود هست. طراحی خاص این نوع ماکارونی باعث می شه سس و مواد غذایی داخل حفره هاش بمونه و هر لقمه پر از طعم بشه.
جملی (Gemelli):
ماکارونی جملی یکی از انواع ماکارونی پیچ خورده ست که به شکل دو رشته تاب خورده به هم طراحی شده. این شکل باعث می شه سس ها و مواد ریز بین پیچ ها گیر کنن و هر لقمه حسابی غنی و طعم دار بشه.
پاستاهای پرشده (Stuffed Pasta)
از مجلسی ترین و خاص ترین انواع پاستا به حساب میان.
راویولی (Ravioli):
یکی از معروف ترین انواع پاستای پرشده ست که به شکل مربع یا دایره کوچک طراحی شده و داخلش با مواد مختلف پر می شه. پرکردنی بودنش باعث می شه هر لقمه ترکیبی از خمیر نرم و مواد مغذی داخلی باشه. راویولی به عنوان یکی از محبوب ترین انواع غذاهای مجلسی معمولا در مهمونی ها می درخشه.
بیشتر بخوانید:
تورتیلینی (Tortellini):
یکی از معروف ترین انواع پاستای پرشده حلقه ایه که شبیه حلقه کوچک یا دایره بسته ساخته می شه. برخلاف راویولی که معمولا مربع یا دایره مسطحه، تورتیلینی به شکل حلقه کوچک و بسته پیچیده می شه. این ویژگی باعث می شه سس و مواد داخلش به خوبی درون خمیر حفظ بشه و هر لقمه پر از طعم و بافت بشه.
آنیولوتی (Agnolotti):
یکی از انواع پاستای پرشده کوچک و نیم دایره ایه که شباهت زیادی به راویولی داره، ولی معمولاً کوچک تر و جمع وجورتره و لبه هاش به شکل نیم دایره یا هلال تا می خوره. این طراحی باعث می شه مواد داخلی توی خمیر محکم بمونن و هر لقمه طعم متنوع و کامل داشته باشه.
کانلونی (Cannelloni):
یکی از انواع ماکارونی لوله ای بزرگ و توخالیه که معمولا برای پر کردن با گوشت، سبزیجات یا پنیر استفاده می شه و بعد در فر با سس پخته می شه. این لوله ها بزرگ و صاف هستن و به شما این امکان رو می دن که باهاشون غذاهای مجلسی و پرملات درست کنید.
نکات خرید:
- معمولا به شکل یخ زده یا نیمه آماده عرضه می شن.
- برای مهمونی یا دورهمی های خاص، کانلونی یا راویولی انتخاب شیک تریه.
پاستاهای رژیمی و سالم
پاستاهای رژیمی و سالم معمولا با آرد کامل، حبوبات یا سبزیجات تهیه می شن و فیبر و پروتئین بیشتری دارن. این نوع ماکارونی برای سبک زندگی سالم و کاهش کالری خیلی مناسبه.
سبوس دار (Whole Wheat):
ماکارونی سبوس دار از آرد گندم کامل تهیه می شه و نسبت به ماکارونی معمولی فیبر، ویتامین و مواد معدنی بیشتری داره. بافتش کمی محکم تر و رنگش قهوه ایه و برای افرادی که دنبال غذاهای سالم و پر فیبر هستن، یه گزینه عالیه.
بدون گلوتن (Gluten-Free):
ماکارونی بدون گلوتن برای افرادی مناسبه که به گلوتن حساسیت دارن یا به بیماری سلیاک مبتلا هستن و نمی تونن ماکارونی معمولی مصرف کنن. این نوع پاستا معمولا از ذرت، برنج، کینوا، حبوبات یا آردهای گیاهی دیگه ساخته می شه و طعم و بافتش به ماکارونی معمولی نزدیکه.
پاستا با پروتئین بالا (High-Protein):
ماکارونی با پروتئین بالا برای افرادی مناسبه که دنبال تقویت عضلات، وعده های مغذی و احساس سیری طولانی تر هستن. این نوع پاستا معمولا از حبوبات، نخود، عدس، سویا یا ترکیب آرد و پروتئین گیاهی تهیه می شه و در مقایسه با ماکارونی معمولی پروتئین بیشتری داره.
پاستا سبزیجات (Vegetable Pasta):
ماکارونی سبزیجاتی نوعی پاستاست که در خمیرش از سبزیجات پوره شده یا خشک شده مثل اسفناج، گوجه فرنگی، چغندر، هویج یا کدو استفاده می شه. این کار باعث می شه رنگ و طعم طبیعی سبزیجات به ماکارونی منتقل بشه و ارزش غذایی بالاتری داشته باشه.
نکات خرید:
- طعم پاستای سبوس دار کمی متفاوته؛ بنابراین اگه برای اولین بار قصد خریدش رو دارید، بهتره اول امتحان کنید.
- پاستاهایی رنگی بیشتر ظاهر سفره رو مجذوب کننده می کنن و طعم شون تفاوت زیادی با ماکارونی معمولی نداره.
پاستای تخم مرغی (Egg Pasta)
ماکارونی تخم مرغی نوعی پاستاست که در خمیرش از تخم مرغ استفاده شده. این باعث می شه رشته ها نرم تر، طلایی تر و خوشمزه تر بشن و بافت غنی و لطیفی پیدا کنن. پاستای تخم مرغی به خاطر رنگ و طعمش، برای غذاهای مجلسی و لایه بندی مثل لازانیا و فتوچینی کلاسیک عالیه.
پاستاهای فانتزی و بچگانه (Fun & Kid-Friendly Pasta)
پاستاهای فانتزی و بچگانه انواعی از ماکارونی هستن که به شکل حیوانات، حروف، ستاره، پروانه یا اشکال کارتونی فراوری می شن تا غذا خوردن رو برای بچه ها مجذوب کننده تر و سرگرم کننده تر کنن.
موقع خرید ماکارونی چه نکاتی رو در نظر بگیریم؟
- به نوع ماکارونی دقت کنید تا با نوع غذایی که می خواید درست کنید همخوانی داشته باشه.
- همواره زمان پخت روی بسته بندی رو آنالیز کنید تا بدانید رشته ها چند دقیقه طول می کشن تا آل دنته یا کاملا نرم بشن.
- به مواد اولیه و کیفیت آرد دقت کنید؛ ماکارونی های با آرد کامل یا سبوس دار فیبر و ارزش غذایی بیشتری دارن.
- اگر رژیم خاصی دارید، آنالیز کنید که ماکارونی مورد نظرتون حتما بدون گلوتن، با پروتئین بالا یا سبزیجاتی باشه.
- به تاریخ انقضا توجه کنید تا مطمئن بشید ماکارونی تازه ست.
- به رنگ و ظاهر رشته ها نگاه کنید؛ رنگ یکنواخت و طبیعی نشونه کیفیت خوبه و رشته های شکسته یا له شده نکیفیت پایینی دارن.
- بسته بندی رو نگاه کنید که محکم و بدون سوراخ یا بدون آسیب باشه.
- اگر دنبال ظاهر و تجربه مجلسی یا خاص هستید، شکل و میزان ماکارونی رو با نوع سس و غذا هماهنگ کنید.
- قیمت رو هم در نظر بگیرید، اما همواره کیفیت بالاتر اهمیت بیشتری داره.
سوالات متداول در راهنمای خرید ماکارونی
کدوم نوع ماکارونی برای سس غلیظ مناسبه؟
رشته های پهن و تاب خورده مثل فتوچینی، تالیاتله، پاپاردله، جملی یا اورکیته سس غلیظ رو بهتر نگه می دارن.
ماکارونی سبوس دار و بدون گلوتن چطوره؟
ماکارونی سبوس دار فیبر و مواد مغذی بیشتری داره و برای رژیم سالم خوبه. ماکارونی بدون گلوتن برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارن یا بیماری سلیاک دارن، مناسب هست.
آیا می تونیم ماکارونی رو از قبل بپزیم و نگه داریم؟
بله، می تونید ماکارونی پخته رو با کمی روغن مخلوط کنید و داخل ظرف دربسته در یخچال برای 2 تا 3 روز نگه دارید. هنگام سرو دوباره گرم کنید.
چرا بعضی ماکارونی ها بعد از پخت له می شن؟
دلیل اصلی اینه که زمان پخت طولانی بوده؛ در میزان کمی آب جوش غوطه ور شده؛ یا به میزان کافی و در زمان مناسب هم زده نشده. بعلاوه، بعضی ماکارونی های کم کیفیت سریع تر له می شن.
چه نوع ماکارونی برای سوپ مناسبه؟
ماکارونی های ریز و کوچک مثل اورزو، دیتالینی یا صدفی برترین گزینه هستن؛ چون راحت در سوپ پخته می شن و بافت رو کامل می کنن.
زمان پخت آل دنته چیه؟
آل دنته یعنی رشته ها کمی سفت بمونن و داخل شون کمی حالت جویدنی داشته باشه. برای رسیدن به این بافت، معمولا باید ماکارونی رو حدود 1 تا 2 دقیقه قبل از زمان پخت کامل روی بسته بندی آبکش کنید.
برترین ماکارونی دنیا چیه؟
برترین ماکارونی دنیا معمولا ماکارونی ایتالیایی با آرد سمولینا یا گندم دوروم (Durum Wheat Semolina) هست. این نوع ماکارونی بافت نسبتا سفت و سس پذیری بالایی داره، بافت آل دنته خوبی ایجاد می کنه و کیفیت و طعمش بعد از پخت حفظ می شه. گندم دوروم به دلیل پروتئین بالا و آنتی اکسیدان های طبیعی، ارزش غذایی بیشتری نسبت به سایر انواع گندم داره و به ماکارونی رنگ زرد و طعم دلپذیری می ده.
منبع: افق کوروش