طرز تهیه ترشی لیته بادمجان تبریز با همه نکات

به گزارش مجله گوگل ایرانی، ترشی لیته بادمجان تبریز، یک چاشنی سنتی و محبوب در شهر تبریز است که همواره سر سفره تبریزی ها، همراه غذاهای خوشمزه شان است. این ترشی، با استفاده از بادمجان های آبپز تهیه می گردد. یکی از تفاوت های اصلی این لیته با سایر انواع لیته این است که برای تهیه آن ابتدا بادمجان ها را می پزند. این روش، طعمی خاص و دلپذیر به ترشی می بخشد پس اگر دوست دارید این نوع لیته را هم تجربه کنید، طرز تهیه ترشی لیته بادمجان تبریز را در ادامه بخوانید.

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان تبریز با همه نکات

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان تبریز

  • بادمجان 2 کیلو
  • هویج 4 عدد
  • فلفل دلمه ای 2 عدد
  • فلفل تند 2 عدد
  • سیر 4-5 حبه
  • نمک 2 قاشق غذاخوری
  • آب 1 لیتر
  • سرکه 2 لیوان
  • نعنا خشک 2/5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان تبریز

1. آماده کردن بادمجان

اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته بادمجان تبریز درست مثل روش تهیه ترشی لیته بادمجان ساده این است که بادمجان ها را پوست گرفته و به دو یا سه قسمت تقسیم کنید. بعد آن را داخل یک قابلمه مناسب قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم 30 تا 45 دقیقه بپزند.

2. آماده کردن باقی مواد ترشی

اکنون و هم زمان که بادمجان ها می پزند باقی مواد را آماده کنید. برای این کار هویج را با رنده ریز کنید، فلفل دلمه ای را هم خوب ریز کنید بعد سیر و فلفل سبز را هم ریز خرد کنید.

3. انداختن ترشی لیته تبریزی

اکنون در این مرحله که بادمجان پخته، تخم های بادمجان را بگیرید و بعد آن ها را خوب له کنید. دقت کنید که بادمجان ها کاملا له شوند. بعد باقی سبزیجات ترشی را به بادمجان اضافه کنید سپس 2 قاشق نعنا خشک و نمک را اضافه کنید. سپس سرکه سفید را اضافه نموده و هم بزنید. بعد هم آب بادمجان ها که از پخت آن ها به جای مانده را از صافی رد نموده و به ترشی اضافه کنید. در نهایت همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید و مواد را در دبه یا شیشه مدنظرتان بریزید و نایلون پلاستیکی روی آن بریزید و در آن را محکم ببندید. این ترشی بعد از 2 هفته آماده است.

نکته: اگر آب بادمجان ها تلخ بود یا آبی باقی نمانده بود، می توانید آب سرد را جایگزین کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه ترشی لیته

تهیه ترشی لیته بادمجان تبریزی به ظاهر ساده است، اما با دانستن چند نکته کلیدی می توانید طعمی بی نظیر و ماندگاری به ترشی خود ببخشید. این نکات، از انتخاب مواد اولیه مناسب تا روش های صحیح نگهداری، به شما یاری می نمایند تا ترشی لیته ای حرفه ای و خوشمزه داشته باشید. با ما همراه باشید تا با فوت و فن های تهیه این ترشی خوشمزه آشنا شوید و مهمانی هایتان را رنگین تر کنید.

روش های مختلف تهیه ترشی لیته

ترشی لیته به روش های مختلف تهیه می گردد. اصلی ترین تفاوت ترشی لیته به شهر و محلی است که در آن تهیه می گردد. مثلا همان طور که خواندید، در طرز تهیه ترشی لیته بادمجان تبریز، بادمجان باید پخته گردد یا مثلا در طرز تهیه ترشی لیته بادمجان مازندرانی، بادمجان کبابی می گردد و از سبزیجات محلی مازندران مثل اوجی استفاده می گردد. یا حتی در طرز تهیه ترشی لیته شیرازی کل مواد له و پخته می شوند. طرز تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی را می توانید با جزییات در کتاب کاله بخوانید.

اما در کنار این تفاوت ها، موادی که در ترشی لیته به کاربرده می گردد و در واقع این که کدام ماده بیشترین مقدار را به خود اختصاص می دهد هم باعث می گردد ترشی لیته ها متفاوت باشند. طرز تهیه چند روش ترشی لیته را در ادامه می توانید بخوانید:

  • طرز تهیه ترشی لیته با تمر هندی
  • طرز تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی
  • طرز تهیه ترشی لیته بندری
  • طرز تهیه ترشی لیته گل کلم
  • طرز تهیه ترشی لیته مخلوط
  • طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری

ادویه مناسب ترشی لیته

انتخاب ادویه مناسب، کلید اصلی تهیه یک ترشی لیته خوشمزه است. ادویه هایی مانند زردچوبه، سیر، نعناع خشک، گشنیز، فلفل قرمز و سیاه، از جمله ادویه های پرکاربرد در ترشی لیته هستند. مقدار استفاده از هر ادویه به سلیقه شما بستگی دارد. اما لازم نیست از همه این ادویه ها بهره ببرید. درست مثل ترشی تبریزی که اینجا مرور کردید می توانید فقط از نعنا یا ادویه های دیگر بهره ببرید. اگر دوست دارید ادویه مناسب ترشی های مختلف را بدانید حتما به کتاب کاله سر بزنید.

سبزیجات مناسب ترشی لیته بادمجان تبریز

علاوه بر بادمجان می توانید از سبزیجات دیگری مانند فلفل دلمه ای، هویج، خیار، پیاز و گوجه فرنگی هم در ترشی لیته بهره ببرید. این سبزیجات، علاوه بر طعم، رنگ و ظاهر ترشی را همزیباتر می نمایند. برای انتخاب سبزیجات، به فصل و در دسترس بودن آن ها توجه کنید.

برترین روش نگهداری ترشی لیته بادمجان تبریزی

برای نگهداری طولانی مدت ترشی لیته بهتر است آن را در ظروف شیشه ای تمیز و خشک نگهداری کنید. این ظروف، از نفوذ هوا و نور به ترشی جلوگیری نموده و باعث حفظ طعم و کیفیت آن می شوند. بعلاوه، بهتر است ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

تفاوت ترشی لیته تبریزی با باقی ترشی لیته ها

ترشی لیته تبریزی، با وجود شباهت هایی که با سایر ترشی ها دارد، تفاوت های منحصر به فردی نیز دارد. یکی از مهم ترین تفاوت ها، روش پخت بادمجان ها است که به این ترشی طعمی خاص و بافت متفاوتی می دهد. بعلاوه، ترکیب ادویه ها و سبزیجات در این ترشی، آن را از سایر ترشی ها متمایز می نماید.

جلوگیری از کپک زدن ترشی لیته بادمجان تبریز

برای جلوگیری از کپک ترشی، بهتر است از ظروف تمیز و خشک بهره ببرید. بعلاوه، قبل از ریختن ترشی در ظرف، حتما ظرف را استریل کنید. بهتر است سرکه ای که در ترشی استفاده می کنید، کیفیت بالایی داشته باشد. علاوه بر این، بهتر است هر چند وقت یکبار، سطح ترشی را آنالیز کنید و در صورت مشاهده هرگونه کپک، آن را دور بریزید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 4 آبان 1403 بروزرسانی: 4 آبان 1403 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 2307

به "طرز تهیه ترشی لیته بادمجان تبریز با همه نکات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی لیته بادمجان تبریز با همه نکات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید