6 نشانه خاموشی در بدن؛ چرا نباید بیش از حد پروتئین مصرف کنیم

به گزارش مجله گوگل ایرانی، ابو علی سینا فیلسوف و پزشک ایرانی می گوید: هر چیزی مقدار کمش دارو، مقدار میانهش غذا و زیاد آن مضر است.

6 نشانه خاموشی در بدن؛ چرا نباید بیش از حد پروتئین مصرف کنیم

در برخی موارد دلیل بوی بد دهانتان را مارک خمیر دندانتان ندانید بلکه؛ دلیل آن را در بدن خود جست وجو کنید. پروتئین یکی از مواد مغذی و ضروری بدن است که باید در رژیم روزانه غذایی ما وجود داشته باشد، اما استفاده بیش از حد آن برایمان زیان بار و عامل بیماری است.

چرا باید پروتئین مصرف کنیم

یک متخصص تغذیه به نام کایلی مک موردی می گوید: پروتئین از آمینو اسید ساخته شده و برای ترمیم و ساخت ماهیچه ها و رگ های خونی، استحکام مو، تقویت پوست و ناخن الزامی است و همچنین ساخت هورمون ها و آنزیم ها در بدن نیز، به عهده پروتئین ها است.

به گفته مک موردی: ما 20 نوع آمینو اسید داریم که 10 نوع آن ها را آمینو اسید های ضروری می نامیم که برای ادامه زندگی به آن ها احتیاج داریم و این 10 نوع امینو اسید ضروری را می توان در حیوانات از جمله گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم مرغ پیدا کرد.

بیشتر پروتئین های گیاهی آمینو اسید های ضروری بدن را ندارند یا به میزان لازم بدن، آن را تامین نمی کنند. (تعدادی مورد استثنا هم وجود دارند مانند دانه سویا) برای گیاه خواران این موضوع خیلی مهم است که در رژیم غذایی خود آمینو اسید های ضروری را داشته باشند.

ورزشکاران به پروتئین اهمیت ویژه ای می دهند زیرا؛ پروتئین نه تنها برای ساخت ماهیچه بلکه برای ترمیم و بزرگ تر شدن آن نیز کمک می کند. سلول های ماهیچه ای هم پیر می شوند و از بین می فرایند، مانند بقیه سلول ها احتیاج است که جایگزین و ترمیم شوند.

ما چه قدر پروتئین احتیاج داریم

فاکتور های زیادی است که میزان احتیاج بدن ما را به پروتئین معین می کند. به طور میانه برای خانم ها و آقایان بالغ بین 50 تا 62 گرم پروتئین روزانه مصرف کنند.

اما مدیر ارشد راه چاره های بهداشتی آشپزی، کن ایمر می گوید: این که در روز چه میزان پرتئین بخوریم یک الگوی نامناسب است، ما باید به بدن خود رجوع کنیم و ببینیم چه وقت و چه میزان از ما پروتئین می خواهد.

میزان وجود 10 درصدی پروتئین در بدن، پایین ترین میزان است اما؛ کارشناسان هنوز درباره زیادترین میزان آن چیزی نگفته اند. اما میزان زیاد آن منجر به مسائل کلیوی، یبوست و افزایش احتمال سرطان می شود.

1. پرخاشگری و عکس العمل های خشن به محیط اطراف

با همه اعضای خانواده جنگ داریم، در محل کار خود دچار مسائل شخصیمان هستیم و در هنگام خواب به سمت راست بدن خود می خوابیم پس بهتر است که به میزان پروتئین خود نگاهی بیندازیم. اگر می خواهیم حال روحیمان بهتر شود احتیاجی نیست یک پیتزا سفارش دهیم.

به سوخت رایج بدن خود یعنی کربوهیدرات و قند ها احتیاج داریم و بهتر است از قند های طبیعی استفاده کنیم مانند میوه، ماست، برنج قهوه ای و جو دو سر.

2. تمرکز نداشتن و ضعف عصبی داشتن

خستگی فعالیت های روزانه، که ما را مجبور به خوردن کافئین یا میان وعده استفاده می کند و زمانی که چشمان مان تار می بیند از دیگر نشانه های ازدیاد پروتئین در بدنمان است.

به طور کلی بخار مغز که سودا نیز نامیده می شود از مصرف بیش از حد پروتئین به وجود می آید. سوخت رایج مغز ما کربوهیدرات ها (قندها) هستند. هنگامی که ما پروتئین بیشتر مصرف می کنیم به این مکانیسم آسیب رسانده و مغز کوچک تر می شود. به این دلیل تمرکز کردن بر روی یک نکته خیلی برایمان سخت می شود.

3. اضافه وزن: هدیه ازدیاد پروتئین در بدن

این درست است که پروتئین می تواند حس گرسنگی شما را از بین ببرد اما؛ اگر در دراز مدت کالری زیادی به بدن خود دهید، دیگر این موضوع که از طریق خوردن چربی ها، کربوهیدرات ها یا پروتئین ها این کالری به بدن شما می رسد، مهم نیست. گوشت علاقه بر پروتئین در واقع به معنی چربی اضافه و کالری بیشتر است.

بهتر است راستا رژیمی خود را به غذا های سالم تر تغییر دهید. نیمی از بشقات غذای روزانه شما باید سبزیجات و میوه ها باشند.

4. بوی بد دهان

آیا احساس کرده اید هنگامی که می خندید هیچکسی با شما نمی خندد؟ یا هنگامی که کنار همکارتان می شینید خود را عقب می کشد. چه چیزی باعث می شود؟!

کسانی که در رژیم غذایی خود پروتئین زیادی مصرف می کنند، مدام از بوی بد دهان خود اعتراض دارند و نمی دانند که چرا این اتفاق برایشان می افتد. سوخت رایج بدن ما کربوهیدرات ها هستند، اما هنگامی که شما به جای کربو هیدرات به آن چربی می دهید باعث تولید کتون در بدن می شود و نفستان به اصطلاع بوی لاک پاک کن بدون اسانس می گیرد.

5. کنترل کردن تفکرات با رژیم درست

رژیم غذایی حتی بر نحوه تفکرات نیز تاثیر می گذارد. مک موردی می گوید: هنگاهی که زیادی از پروتئین مصرف می کنیم خودرای می شویم و با تکیه بر تجربیات رفتار و صحبت کنیم.

در مقابل، هنگامی که از سبزیجات استفاده می کنیم منطقی هستیم و با دید بازتری به مسائل نگاه می کنیم، با کوچک ترین نقد منفی بهم نمی ریزیم و سعی در قانع کردن بقیه نداریم.

6. عطش مداوم داشتن

عطش داشتن به دلیل پر کار بودن کلیه ها است که مدام در حال کار کردن و دفع مواد زاید مانند نیتروژن هستند. ایمرد می گوید: بر اساس یافته های ما اگر از کلیه بیش از حد کار بکشید و کلیه ها شبانه روز کار کنند تا نیتروژن جذب شده از پروتئین را دفع کنند، احتمال مبتلا شدن به سنگ کلیه و دیگر بیماری های کلیوی افزایش می یابد.

مواد معدنی ای که همراه با پروتئین وارد بدن ما می شوند در کلیه رسوب کرده و به مرور زمان به سنگ کلیه تبدیل می شود رایج ترین نوع سنگ های این بیماری از جنس کلسیم است.

منبع: فرارو
انتشار: 16 بهمن 1400 بروزرسانی: 16 بهمن 1400 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 1910

به "6 نشانه خاموشی در بدن؛ چرا نباید بیش از حد پروتئین مصرف کنیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 نشانه خاموشی در بدن؛ چرا نباید بیش از حد پروتئین مصرف کنیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید