جاذبه های گردشگری باکو ، آذربایجان را بیشتر بشناسید

به گزارش مجله گوگل ایرانی، در این مقاله از مقالات گردشگری وب سایت خبرنگاران شما کاربران عزیز را با بهترین جاهای دیدنی باکو پایتخت کشور آذربایجان آشنا خواهیم کرد . پس اگر قصد خرید تور باکو را دارید پیشنهاد میکنیم تا آخر این مقاله با ما همراه باشید

جاذبه های گردشگری باکو ، آذربایجان را بیشتر بشناسید

از سفر با تور کانادا لذت ببرید. سفری فراموش نشدنی به تورنتو و آبشار نیاگارا که حسابی حال شما را دگرگون خواهد کرد.

باکو پایتخت کشور جمهوری آذربایجان است که بزرگترین شهر و همچنین بزرگترین بندر این کشور است.باکو در ساحل غربی دریای خرز در شبه جزیره آب شوران واقع شده است و یکی از مناطق نفت خیز جمهوری آذربایجان است که در تابستان دارای آب و هوای معتدل است که گردشگران زیادی را به خود جلب می نماید.

این شهر همچنین جز شهرهای تاریخی و باستانی جهان است که آثار تاریخی این شهر در میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.اگر شما قصد سفر به کشورهای اطراف دریای خزر دارید این شهر میتواند بهترین مقصدتان باشد پس با همراه باشید تا بیشتر با این شهر زیبا و تاریخی آشنا شوید.

بلیط هواپیما در طاهاگشت

باکو شهری است پر از جاذبه های گردشگری که شاید بازدید از تمامی دیدنی های آن، بیشتر از 3 روز طول بکشد. این شهر، شهری شگفت انگیز در ساحل دریای خزر است که تاریخ چند صد ساله آن، در آثار تاریخی قرون وسطایی آن نمود پیدا می نماید. مردم به قسمت قدیمی و تاریخی شهر، ایچری شهر (Icheri Sheher به معنی داخل شهر) می گویند. از سوی دیگر، باکو کلان شهری است با آسمان خراش های لوکس و معماری های غیرمعمول قرن بیست و یکم. گذشته ای شرقی و آینده ای با تکنولوژی های پیشرفته می تواند سفر به باکو را سفر در گذر زمان تبدیل کند. در اطراف باکو نیز دیدنی ها و جاذبه های گردشگری متنوعی وجود دارد. برای آشنایی با آن ها در ادامه مقاله ما را همراهی کنید.

+ آشنایی با هزینه های سفر به باکو

+ آشنایی با هتل های لوکس نخجوان

قلعه دختر (قیز گالاسی)

این برج در سال 2001 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید

این قلعه سنگی 29 متری، یکی از نمادهای مهم تاریخی شهر باکو است که در داخل شهر قدیمی واقع شده است و دسترسی به آن بسیار آسان است. از بالای این برج نمایی زیبا از خلیج باکو و شهر قدیمی وجود دارد. تاریخ اصلی ساخت این برج معین نیست و نظرات متعددی در این مورد مطرح است اما آنچه از سازه فعلی این برج می توان دریافت، این است که احتمالا قدمت آن به قرن 12 میلادی بازمی گردد. نام ترکی این بنا قیز گالاسی است که از نامش هم می توان حدس زد که در خصوص آن داستان های افسانه ای وجود دارد. این برج در سال 2001 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. در سال 1960، قیز گالاسی مرمت شد و آن را به موزه تبدیل کردند تا از ظرفیت های آن بهره ببرند.

+ هتل های شیک باکو آذربایجان کدامند ؟

+ نگاهی به برج های شعله باکو

مرکز فرهنگی حیدر علی اف

مرکز فرهنگی حیدر علی اف از شگفتی های معماری مدرن در باکو است

مرکز فرهنگی حیدر علی اف یکی از شگفتی های معماری مدرن و غیرمعمول در شهر باکو است.زاها حدید، معمار سرشناس معاصر سبک دیکانستراکشن، طراح این پروژه بزرگ و پیروز بود. گفتنی است که طراحی داخلی این بنا، به عهده مهندسی ایرانی به نام سارا شیخ اکبر بود. این مجتمع در زمینی به مساحت 57500 متر مربع احداث شد و در 12 مه سال 2012 به بهره برداری رسید.

نام این مرکز را به احترام رهبر دوران شوروی و رئیس جمهور این کشور، به نام او نامگذاری نموده اند. مرکز فرهنگی حیدر علی اف ساخته شد تا به مرکز فعالیت های فرهنگی باکو تبدیل گردد. این مرکز شامل گالری یادبود حیدر علی اف، گالری هنر، سالن های کنسرت و کتابخانه، رستوران و سالن کنفرانس است. همه ساله گردشگران زیادی در سفر به باکو از این شگفتی معماری دیدن می نمایند.

+ ارزان ترین هتل های زیبای باکو

+ هزینه سفر به باکو و راهنمای دیدنی های آن

کاخ شیروان شاه

کاخ شیروان شاه از قدیمی ترین نمادهای باکو است

این قصر ماسه سنگی، در قرون وسطی محل اقامت حاکم شمال شرق آذربایجان بود که امروزه یکی از قدیمی ترین نمادهای باکو محسوب می گردد. این کاخ، مجموعه ای معماری و تاریخی بزرگی است که داخل شهر قدیمی نهاده شده است و قدمتی 600 ساله دارد. در سال 1411 میلادی، (که مصادف بود با اواخر حکومت عباسیان و تشکیل حکومتهای مرکزی در ایران، زمانی که شیروان شاه، باکو را به عنوان پایتخت خود برگزید) شاه شیخ ابراهیم اول این کاخ را بنا کرد.

این مجموعه شامل قصر اصلی، مسجد یک مناره شاه، چنبره دفن، دروازه مراد، پورتالی در ضلع شرقی، مقبره سید یحیی باکویی، مخزن آب و باقی مانده های حمام می گردد. در سال 2000، این کاخ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. ساختمان اصلی کاخ در 2 طبقه ساخته شده که به وسیله 3 راه پله باریک و پیچ در پیچ به هم راه دارد. در سال 1964، این کاخ را به موزه مرکزی باکو تبدیل کردند و بعد از آن، مرمت های زیادی روی آن اجرا شده است.

میدان فواره ها

میدان فواره ها، میدانی عمومی در مرکز شهر باکو است. این میدان نام خود را مدیون وجود فواره های متعددی است که در ابتدا در دوران شوروی در باکو ساخته شد. مردم اغلب بعد از ساعات کاری و در آخر هفته ها در این میدان جمع می شوند. همچنین این میدان با وجود مغازه ها، رستوران ها، هتل ها و پاساژهای متعدد، یکی از مقاصد جذاب برای گردشگران است. همچنین در این میدان، مقامات شهر جشنواره ها، نمایش ها و جشن های عمومی برگزار می نمایند. در سال 2010، میدان فواره ها بازسازی شد.

بلوار شهر

قایق سواری در دریای خزر را نیز می توانید در این مکان تجربه کنید

بلوار شهر پر است از کافه ها، مراکز خرید، رستوران ها، چایخانه ها و مراکز تجاری. در این بلوار همچنین می توانید به تماشای دریای خزر بنشینید؛ شب های باکو هم در این بلوار دیدن دارد. تابستان ها می توانید شب ها، در هوای خنک در این بلوار قدم بزنید و از چشم انداز زیبای آن لذت ببرید. در بلوار شهر مسیرهای پیاده روی و دوچرخه سواری هم وجود دارد که به گردشگران امکان گشت و گذار در امتداد ساحل دریای خزر را می دهد. قایق سواری در دریای خزر را نیز می توانید در این مکان تجربه کنید. در این پارک ساحلی، خانواده ها، نوازندگان آماتور و زوج های جوان را می بینید که برای گذراندن اوقات فراغت به این بلوار می آیند. از ساختمان های مدرن قابل توجه این بلوار می توان به مرکز بین المللی Mugam، مرکز تجارت باکو و مرکز خرید پارک بلوار اشاره نمود.

برج های شعله

برج های شعله، 3 آسمان خراش آبی شیشه ای، بلندترین برج های باکو هستند که شکلی منحنی، شبیه به شعله های آتش دارند. ارتفاع این برج ها متفاوت است (بزرگترین آن ها 190 متر و کوچک ترین شان 140 متر است) و تعداد طبقات آن ها بین 28 تا 33 طبقه است. این برج ها چنان بزرگ هستند که از فاصله بسیار دور نیز به طور چشمگیری مشاهده می شوند، به خصوص در شب که چراغ های آن ها روشن است و تاثیر آتش، جاری شدن آب و پرچم ملی را به تصویر می کشد. امروزه این برج ها به نمادی از باکوی مدرن تبدیل شده است.

هر یک از این برج ها، کاربری کاملا متفاوتی دارد؛ یکی کاملا مسکونی، دیگری هتل و سومی تجاری است

مساحت کل برج های شعله 245000 متر مربع است و هر یک از این ساختمان ها، کاربری های کاملا متفاوتی دارند؛ یکی کاملا مسکونی، دیگری هتل و سومی تجاری است. در نمای این برج ها از 10 هزار لامپ ال ای دی استفاده شده و نمای آن ها را به صفحه نمایش بزرگی تبدیل نموده که شب ها روشن می گردد و برج ها را دقیقا شبیه شعله های آتش می نماید. شکل ظاهری این برج ها، از آتش که نماد انرژی و ابدیت در باکو است، گرفته شده است. از بالا اگر به این برج ها نگاه کنید، به شکل مثلثی است که هر یک از آن ها، گوشه ای از این مثلث را تشکیل داده است.

مرکز هنرهای معاصر یارات (Yarat Contemporary Art Centre)

یارات فعل امری از خلق کردن است. این مرکز، یک سازمان هنری معاصر غیرانتفاعی است که سالانه نمایشگاه های زیادی برگزار می نماید، رویدادهای آموزشی را ساماندهی می نماید و از گروه های هنرمندان با برگزاری گالری و شرکت در جشنواره های دوسالانه در جهان، حمایت می نماید. یارات به پرورش فهم هنر معاصر در آذربایجان و ایجاد جایگاهی مناسب برای هنرمندان این کشور در سطح ملی و بین المللی اختصاص یافته است.

کسانی که به هنر علاقه دارند و می خواهند به طور مستمر در کلاس های آموزش هنری شرکت نمایند، مرکز یارات این امکان را برای آن ها در شهر باکو فراهم نموده است. از هنرمندان حرفه ای دعوت شده که پیشنهادات خود را برای برنامه های هنری بین المللی یارات ارائه نمایند. پس اگر به هنرهای معاصر علاقه دارید، می توانید در سفر به باکو از این مرکز دیدن کنید.

+ هزینه سفر به باکو و راهنمای دیدنی های آن

خیابان شهدا

این خیابان نماد افتخار تمام مردم آذربایجان و استقلال این کشور است

این خیابان در دوران اتحاد جماهیر شوروی، به نام پارک کیروف شناخته می شد اما بعد از قتل عام مردم آذربایجان به دست نیروهای نظامی شوروی در دهه 90 میلادی، نام آن به خیابان شهدا تغییر کرد و همه ساله در 20 ژانویه، بزرگداشتی برای کشته شدگان این قتل عام برگزار می گردد. آرامگاه کشته شدگان این حادثه در این خیابان با نظم خاصی ردیف شده و این مکان به عنوان نماد افتخاری برای تمام جمهوری آذربایجان و استقلال مردم این کشور محسوب می گردد. از این خیابان می توانید چشم اندازی زیبا بر دریای خزر و خلیج باکو را به تماشا بنشینید و برج های شعله را هم از نزدیک ببینید.

موقعیت خیابان شهدا روی نقشه

موزه ادبیات نظامی

موزه ادبیات نظامی آذربایجان در ساختمانی مربوط به اوایل قرن بیستم واقع شده است و نمای بیرونی آن، با مجسمه های بزرگ شخصیت های ادبی این کشور (که البته بعضی از آن ها ایرانی هستند)، بسیار خوش عکس است. این موزه عظیم و باشکوه در یکی از خیابان های معروف باکو، به نام خیابان حاکمیت و در نزدیکی ایچری شهر (قسمت قدیمی باکو) واقع شده است. این موزه در ابتدا در سال 1947، به عنوان بنای یادبودی برای نظامی گنجوی ساخته شد. این موزه یکی از بزرگترین و غنی ترین خزانه های فرهنگ کشور آذربایجان است و در آن از بیش از 3 هزار نسخه کتاب های کمیاب و کتاب های خطی، پرتره، مجسمه، مینیاتور و خاطرات شاعران نگهداری می گردد.

موزه ملی تاریخ جمهوری آذربایجان

موزه ملی تاریخ آذربایجان بزرگترین موزه کشور جمهوری آذربایجان است

موزه ملی تاریخ آذربایجان بزرگترین موزه کشور جمهوری آذربایجان است که در شهر باکو واقع شده است. ساختمان این موزه در گذشته محل زندگی سرمایه دار بزرگ، نیکوکار آذربایجانی به نام زین العابدین تقی یف بود که در سال 1920 تاسیس شد. این موزه شامل بخش های مختلفی از جمله تاریخ مدرن، مردم نگاری، گروه تاریخ باستان و قرون وسطای جمهوری آذربایجان، گردش علمی، آزمایشگاه برای بازسازی موزه، صندوق سکه شناسی (شامل مجموعه ای از یوگنی پاخوموف)، طراحی هنر و کتابخانه است که در آن بیش از 2 هزار نمایشگاه برپا می گردد.

این موزه به 3 بخش تقسیم می گردد؛ بخش اول مربوط به دوران ماقبل تاریخ، اشیای قرون وسطی از جمله اشیا نظامی به همراه استخوان های انسان و مقبره ها است. بخش دوم مربوط به اموال شخصی افراد مشهور آذربایجان است و در بخش سوم نیز اموال خانواده تقی یف به نمایش در آمده است. روزهای دوشنبه آخر ماه، بازدید از این موزه رایگان است.

ونیز کوچک

ونیز کوچک، به همراه کافه میرواری (Mirvari cafe)، سینما بهار و مراکز سرگرمی دیگری در دهه های 50 و 60 در بلوار باکو ساخته شد. مساحت ونیز کوچک بیش از 10 هزار متر مربع است که 2 جزیره بزرگ و چند جزیره کوچک دارد. اینجا را شبیه ونیز ساخته اند و می توانید در آن به قایق سواری بپردازید.

موزه کتاب های کوچک (Miniature Books)

این موزه عجیب تنها موزه کتاب های مینیاتوری در جهان است که بازدید از آن زیاد طول نمی کشد اما ارزشش را دارد.

موقعیت موزه کتابهای مینیاتوری روی نقشه

موزه فرش آذربایجان

گفته می گردد موزه فرش آذربایجان، اولین موزه فرش جهان است

موزه فرش آذربایجان در سال 1967 ساخته و اولین نمایشگاه آن در سال 1972 برپا شد که گفته می گردد اولین موزه فرش جهان بود. این موزه در بخش قدیمی شهر، در نزدیکی مسجد آدینه ساخته شد و در آن کارگاه های آموزش فرش بافی و صنایع دستی برگزار می گردد. این موزه انواع فرش و قالیچه از زمان باستان تا معاصر و با استفاده از تکنیک ها و اجناس متعدد را به نمایش گذاشته است. بعدها با هدف توسعه این موزه، ساختمان جدیدی طراحی و ساخته شد که طرح آن به شکل فرش لوله شده است. ساخت این بنا در سال 2008 به خاتمه رسید و در سال 2014 به طور رسمی افتتاح شد. در این موزه تکنیک های بافت قالی و قالیچه ها در دوره های زمانی مختلف به نمایش گذاشته شده است.

معبد آتشگاه

آتشگاه باکو در منطقه سوراخانی این شهر واقع شده است و ساختمانی قلعه مانند دارد. این آتشگاه از مجتمع پنج گانه ای تشکیل شده که یک حیاط دارد و توسط خانه های موبدان زرتشتی محاصره شده است. در وسط حیاط، محرابی واقع شده است که قدمت آن به قرن های 17 و 18 میلادی می رسد. از سال 1883 میلادی، زمانی که تاسیسات نفت و گاز در نزدیکی آن تاسیس شد، متروکه شد؛ بعدها در سال 1975 این محل را به موزه تبدیل کردند و امروزه، 15 هزار گردشگر در سال از آن بازدید می نمایند. آتشگاه باکو در سال 1998 نامزد ورود به فهرست میراث جهانی یونسکو شد. در گذشته برای روشن ماندن آتشکده های این معبد از گازی که به صورت طبیعی از زیر آن بیرون می زد استفاده می شد، اما امروزه صرفا جهت مقاصد گردشگری از شهر باکو به این مکان گاز انتقال داده می گردد.

پارک ملی قبوستان (Qobustan Milli Parkı)

سنگ نگاره های پارک ملی قبوستان قدمتی 40 هزار ساله دارد

پارک ملی قبوستان با نام رسمی چشم انداز فرهنگی سنگ نگاره های قبوستان، منطقه ای تپه ای و کوهستانی در جنوب شرقی رشته کوه های قفقاز است. در این منطقه سنگ نگاره های تاریخی، آثار باستانی، گل افشان ها و گازسنگ ها وجود دارد و به دلیل اهمیت بسیار زیاد آن، در سال 1966، آن را تبدیل به منطقه ای ملی-تاریخی کردند. در سال 2007، این منطقه به دلیل داشتن سنگ نگاره هایش، در فهرست میراث جهانی یونسکو نهاده شد. این سنگ نگاره ها حدود 40 هزار سال قدمت دارند. این مکان یکی از قدیمی ترین سکونت های تاریخ بشری در آذربایجان است به خوبی فعالیت های انسان های کهن مانند مراسمات پایکوبی، مناظر شکار، تصاویر حیوانات و نجاری را به نمایش گذاشته است.

کوه آتشین ( ِYanar Dagh)

این کوه در 25 کیلومتری شمال شرقی باکو واقع شده است و آتش همواره روشن آن، گردشگران را به سمت خود می کشاند. این آتش از ذخایر گاز زیر زمینی و بدون لوله نشات می گیرد.

لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی

منبع: تاپ تراول
انتشار: 16 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 610

به "جاذبه های گردشگری باکو ، آذربایجان را بیشتر بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاذبه های گردشگری باکو ، آذربایجان را بیشتر بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید