مشکل فاضلاب کوی سیاحی اهواز به کدام سازمان مربوط است؟

به گزارش مجله گوگل ایرانی، خبرنگاران/خوزستان اهواز، شهری که نام کلان شهر را یدک می کشد، 69 محله کم برخوردار دارد که بنا به گفته مسئولان شهرداری، 18 محله از این تعداد شرایط بدتری دارند و از کمترین امکانات شهری محروم هستند.

مشکل فاضلاب کوی سیاحی اهواز به کدام سازمان مربوط است؟

مهمترین معضلات محلات کم برخوردار اهواز مربوط به مسائل فاضلاب و رسوب گرفتگی بیش از حد جوی های روباز و رها شدن نخاله های ساختمانی و پسماندها در معابر است.

به گزارش خبرنگاران، کوی سیاحی در غرب اهواز و در حاشیه شهر، یکی از این مناطق است که با برکه های فاضلاب و فاضلاب جاری در خیابان ها، بوی بدی در فضایش منتشر است و این شرایط، زندگی اهالی این منطقه را بسیار سخت نموده است.

برکه های فاضلاب به محلی برای بازی بچه ها منطقه کوی سیاحی، تبدیل شده است و خطرات زیادی سلامت شهروندان این منطقه را تهدید می نماید.

اهالی این منطقه از عدم برخورداری این منطقه از امکانات شهری گلایه می نمایند و می گویند از آب سالم و شبکه فاضلاب محروم هستند و به دلیل ضعف اقتصادی و از روی ناچاری در چنین مناطقی زندگی می نمایند. آن ها می گویند حتی مواردی از غرق شدگی بچه ها در لجن داشته اند اما کسی این مساله را گردن نگرفته است.

اهالی می گویند با این شرایط و در این شرایطِ شیوع کرونا چگونه می گردد انتظار داشت بیماری گسترش پیدا نکند؟

دکتر مهران احمدی سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به انتشار تصاویری از بازی بچه ها منطقه کوی سیاحی در گودال های فاضلاب در هفته های گذشته، در گفت وگو با خبرنگاران نسبت به شرایط شهروندان این منطقه هشدار داد و گفت: این بچه ها ممکن است در معرض انواع مختلف بیماری های روده ای به ویژه وبا و بیماری های پوستی قرار بگیرند.

مناطق حاشیه ای و کم برخوردار زیادی در اهواز چنین شرایطی دارند اما این مسائل از کجا آب می خورد و چه ارگانی مسئول ارائه خدمات به این شهروندان است؟

علیرضا عالیپور معاون خدمات شهری شهرداری اهواز در گفت وگو با خبرنگاران، در مورد ریشه مسائل مناطق کم برخوردار از جمله کوی سیاحی، اظهار کرد: 69 محله کم برخوردار و غیربرخوردار در اهواز شناسایی شده اند که حدود 18 محله از این تعداد، از نظر زیرساخت و خدمات شرایط حاد و بدتری دارند.

وی توضیح داد: مهمترین مسائل این مناطق در مورد آب و فاضلاب است. مسائل شهروندان این مناطق از رهاشدگی فاضلاب در معابر، عدم دفع فاضلاب در مجاری استاندارد و عدم تامین آب شرب آغاز می گردد و به نداشتن زیرسازی و آسفالت، پارک و فضای سبز منتهی می گردد.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: منشاء این مسائل این است که زندگی روستایی با شهری در هم تلفیق شده و قابل تفکیک نیست. این محلات، سکونت گاه های غیررسمی هستند که قبلا زمین های کشاورزی بوده اند و به تدریج توسط افراد فرصت طلب، قطعه بندی شدند و به دیگران فروخته شدند. اکنون نیز روز به روز وسعت این مناطق رو به افزایش است.

عالیپور بیان نمود: زمانی که این مناطق به محدوده قانونی اهواز اضافه نموده می شوند، یکباره ساکنین این محلات انتظار دارند از همه امکانات و خدماتی که در سال های طولانی در مناطق اهواز ایجاد شده، برخوردار شوند که انجام چنین کاری امکان پذیر نیست.

وی توضیح داد: شرکت آب و فاضلاب در هسته مرکزی شهر اهواز و حتی در محلات جدید و رسمی مانند کیان شهر و مهدیس نتوانسته شبکه فاضلاب صحیحی اجرا کند، چه برسد به سکونت گاه های غیررسمی.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز بیان نمود: شهرداری زمانی می تواند زیرسازی و آسفالت این مناطق را انجام دهد که تاسیسات زیرساختی ایجاد شده باشد؛ در سال 80 شهرداری اهواز با فشارهایی که وارد شد، نسبت به ایجاد جوی و جدول در چنین مناطقی اقدام کرد اما اکنون این جدول ها به محلی برای انباشت فضولات دامی و زباله های خانگی تبدیل شده است.

عالیپور گفت: ابتدا باید حاکمیت، قوانین خود را اعمال کند و از توسعه و تصرفات جدید و اضافه نموده شدن این مناطق به نقاط مسکونی جلوگیری کند و با زمین خواران برخورد گردد و زندگی شهری و روستایی نیز در این مناطق جدا گردد. باید برای دامداران این محلات، مکانی برای دامداری احداث گردد زیرا بعضی از این دامداران تعمدی راه های عبور فاضلاب را می بندند تا برکه فاضلاب ایجاد گردد و احشام بتوانند درون این برکه فاضلاب آب تنی نمایند.

وی اضافه نمود: باید ابتدا شبکه فاضلاب ایجاد گردد و سپس شهرداری، کارهایی مانند زیرسازی و آسفالت را انجام دهد اما با این وجود، تنها شهرداری اهواز در این محلات حضور دارد و خدمات ارائه می دهد. با توجه به شرایط حاد منطقه کوی سیاحی، سومین مرحله پنجشنبه های جهادی را هم در این منطقه اجرا کردیم.

از طرف دیگر، صادق حقیقی پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان و سرپرست شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز در این خصوص اظهار کرد: مشکل اساسی و بزرگی که در مناطق حاشیه ای شهر اهواز از جمله عین 2، کوی سیاحی، گلدشت و کروشات داریم این است که بسیاری از منازل، تصرفی و فاقد سند هستند و بعضا حتی محدوده معابر معین نیست و جزو طرح جامع شهری نیستند اما در واقعیت می بینیم در این محلات خانه ساخته شده و حتی خیابان دارند.

وی اضافه نمود: طبق قانون، ما حق ارائه خدمات به املاک تصرفی یا فاقد سند را نداریم اما با این وجود، با اخذ مجوز و اصلاح قوانین، شبکه آب توسعه یافته و بیشتر منازل این مناطق، شبکه آب دارند؛ البته بعضی برای عدم پرداخت حق اشتراک به صورت غیرمجاز به شبکه وصل شده اند.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب اهواز گفت: بحث فاضلاب متفاوت است. طبق قانون در هر جا که شبکه مدرن فاضلاب ایجاد گردد و ساکنین، مشترک ما شوند و ما هزینه دفع فاضلاب را دریافت کنیم، جمع آوری فاضلاب بر عهده شرکت آب و فاضلاب خواهد بود اما اگر شبکه فاضلاب نداشته باشند و مشترک آب و فاضلاب نباشد، خدمات عمومی را شهرداری ها باید ارائه دهند.

حقیقی پور بیان نمود: حتی یک متر جوی روباز در تصرف شرکت آب و فاضلاب نیست. تمام خطوط فاضلاب شرکت آب و فاضلاب اهواز مجاری روبسته و زیرزمینی هستند بنابراین شرکت آب و فاضلاب هیچ وظیفه ای در بحث فاضلاب در این مناطق ندارد و همه خدمات را شهرداری باید ارائه دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان بیان نمود: از سال گذشته اجرای شبکه فاضلاب در بعضی نقاط کوی سیاحی را آغاز کردیم اما تا زمانی که شبکه وارد مدار نگردد، خدمات عمومی بر عهده شهرداری ها است. اگر پروژه در نقاطی به بهره برداری برسد و مشترک ما شوند ما باید خدمات را ارائه بدهیم اما هنوز پروژه در حال انجام است. بعضی نقاط کوی سیاحی وارد مدار شده اند و تنها چند انشعاب باید وصل شوند که پس از آن خدمات ارائه می گردد.

وی گفت: از 76 شهر خوزستان، تنها 20 شهر شبکه فاضلاب دارند. در هر جا که از مشترک پول دفع فاضلاب را گرفته ایم، جمع آوری فاضلاب را بر عهده گرفته ایم. در این مورد نیز دفع فاضلاب در منطقه کوی سیاحی، در جوی های روباز انجام می گردد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان توضیح داد: اجرای پروژه های شبکه های فاضلاب به اعتباری که دولت به ما می دهد، بستگی دارد. هر چقدر دولت به ما اعتبار بدهد ما شبکه فاضلاب را توسعه می دهیم. اگر دولت مصوب کند و اعتباری برای توسعه شبکه فاضلاب در این محلات را اختصاص دهد و قانون هم به ما اجازه دهد، کاملا مایل هستیم فعالیت مان را در این مناطق کم برخوردار افزایش دهیم. ما در بسیاری از مناطق کم برخوردار در حال فعالیت هستیم و علاوه بر کوی سیاحی در آل صافی، منبع آب، عین 2، ملاشیه و لشکرآباد نیز پروژه هایی در حال انجام است اما تکمیل آنها بستگی به اعتبارات دولت دارد.

به گزارش خبرنگاران، با توجه به فراوانی محلات کم برخوردار اهواز و سکونت جمعیت قابل توجهی در این مناطق، شرایط فاضلاب آن هم در شرایط شیوع کرونا، نگرانی مردم را دو چندان نموده است و احتمال طغیان بیماری وجود دارد اما همچنان مسئولان توپ را به زمین یکدیگر می اندازند و خود را کنار می کشند. حالا چه کسی باید شرایط فاضلاب اهواز را سامان بدهد؟

گزارش از: دلال آلبوشهبازی - خبرنگاران

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 14 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: iranigoogle.ir شناسه مطلب: 1076

به "مشکل فاضلاب کوی سیاحی اهواز به کدام سازمان مربوط است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مشکل فاضلاب کوی سیاحی اهواز به کدام سازمان مربوط است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید